10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMisterioasa planetă Nibiru

Misterioasa planetă Nibiru

NASA ascunde dovezile existenţei planetei Nibiru? Există un complot pentru a nu salva Terra de apocalipsă? La astfel de întrebări încearcă să răspundă David Morrison, Senior Scientist, în cadrul NAI (Nasa Astrobiology Institute).

Nibiru, o planetă diabolică? Sau o planetă inexistentă? Internetul este plin de fel de fel de poveşti despre imaginara planetă Nibiru şi despre previziunile cu privire la iminentul sfârşit al lumii în decembrie 2012. I se spune Planeta cu 50 de nume, tocmai fiindcă se regăseşte în tradiţiile sumeriene, akadiene, babiloniene, mesopotamiene, indiene, chineze şi ale altor popoare. Nibiru, Marduk, Planeta crucii, Regele cerurilor, Casa mărilor strălucitoare, Cel care aruncă foc, A douăsprezecea planetă, Planeta zeilor sunt doar câteva dintre denumirile mai mult sau mai puţin metaforice ale acestui corp ceresc.
În acest moment, pe Amazon.com există peste 175 de cărţi care se referă la apropiatul sfârşit al lumii. Pe măsură ce această teorie se răspândeşte, apar tot mai multe scenarii despre catastrofe. Pe adresa rubricii „Ask an Astrobiologist“ – „Întreabă un astrobiolog“, de pe site-ul NASA, unde cercetătorul David Morrison răspunde publicului, au sosit aproape o mie de întrebări cu privire la Nibiru şi au fost publicate peste 200 de răspunsuri. Multe dintre noile întrebări sunt similare cu cele care şi-au găsit deja un răspuns. În cele ce urmează vă prezentăm câteva dintre cele mai frecvente întrebări cu răspunsurile de rigoare.

Care este originea previziunii că sfârşitul lumii va fi în decembrie 2012?

Totul a început cu o serie de teorii, potrivit cărora Nibiru, o presupusă planetă descoperită de sumerieni, s-ar îndrepta spre Terra. Zecharia Sitchin, autorul unor romane a căror acţiune se învârte în jurul civilizaţiei antice mesopotamiene din Sumeria, a menţionat în câteva cărţi, cum ar fi „The Twelfth Planet“ – „A douăsprezecea planetă“, publicată în 1976, că a găsit şi tradus documente sumeriene care atestau existenţa planetei Nibiru, care ar trece prin sistemul nostru solar la fiecare 3.600 de ani. Aceste poveşti sumeriene includ istorisirile unor „antici astronauţi“ care ar fi vizitat Terra şi care proveneau din rândurile unei civilizaţii extraterestre numite Annunaki. Ulterior, Nancy Lieder, o femeie care pretinde că are puteri paranormale şi se află în legătură cu o civilizaţie extraterestră, afirma pe site-ul www.zetatalk.com, că locuitorii unei planete imaginare din constelaţia Zeta Reticuli o avertizaseră că Terra este în pericol din cauza Planetei X sau Nibiru. Iniţial, această catastrofă a fost prevăzută pentru luna mai 2003, însă pentru că atunci nu s-a întâmplat nimic, a fost mutată în decembrie 2012. Aceste două poveşti au fost legate abia recent de sfârşitul Marii Numărători a maiaşilor. Bazându-se pe o combinaţie între divinaţii şi calcule matematice, indienii Maya au aflat, încă de acum 4.000 de ani, că pe 21 octombrie 2012 va începe alinierea soarelui nostru cu Ecuatorul Galactic şi cu stelele din centrul Căii Lactee. Astronomii moderni au confirmat că, la data solstiţiului de iarnă, în 21 decembrie 2012, soarele se va afla în aliniament galactic, pe aceeaşi linie cu Ecuatorul Galactic, calendarul Maya terminându-se la această dată.

Să-i credem pe sumerieni?

La urma urmei, de ce nu i-am crede pe sumerieni, care au fost prima mare civilizaţie şi au făcut multe previziuni astronomice precise, inclusiv existenţa planetelor Uranus, Neptun sau Pluton, se întreabă internauţii. Explicaţia lui Morrison este simplă. În ciuda faptului că sumerienii au fost o mare civilizaţie, importantă pentru dezvoltarea agriculturii, a vieţii urbane şi, mai ales, a scrisului, ei au lăsat doar câteva scrieri cu privire la astronomie. În opinia specialistului american, sumerienii nu cunoaşteau existenţa unor planete precum Uranus, Neptun sau Pluto şi nici nu ştiau că acestea orbitau în jurul soarelor. Acest concept a fost menţionat pentru prima dată în Grecia antică, adică la 2000 de ani după dispariţia civilizaţiei sumeriene. Pentru Morrison, afirmaţiile privind faptul că sumerienii aveau o astronomie sofisticată sau că aveau un zeu numit Nibiru sunt doar un produs al fanteziei lui Sitchin.

Imagini falsificate
Internetul este plin de imagini ale acestei planete misterioase, aflate în apropierea soarelui. Pentru cercetătorul american, în realitate, ar fi vorba de imagini false ale soarelui, produse de reflexele interne din obiectiv, numite în limbajul de specialitate lens flare. Acestea pot fi identificate cu uşurinţă pentru că sunt diametral opuse imaginii reale a Soarelui. Acest fenomen este şi mai evident în materialele video, în care, atunci când se mută camera de filmat, imaginea falsă se mişcă şi este mereu opusă imaginii reale. Un reflex similar se află la baza multor fotografii cu OZN-uri realizate noaptea, când în cadru apar surse luminoase intense, cum ar fi felinarele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII