12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTratamente stomatologice pentru un zâmbet perfect

Tratamente stomatologice pentru un zâmbet perfect

Nu este nevoie să recurgeţi la soluţii radicale pentru a avea un zâmbet perfect. Există două metode simple de tratament de care puteţi beneficia în cabinetul unui medic stomatolog, fără să fie nevoie să scoateţi prea mulţi bani din buzunar.

Un zâmbet perfect este dat de o dantură sănătoasă şi de o igienă orală atentă. Spălatul pe dinţi este un obicei de care nu trebuie să uitaţi niciodată şi ar fi bine să nu săriţi peste cele două periaje zilnice recomandate de medicii stomatologi. În afară de igiena zilnică, dantura are nevoie şi de tratamente suplimentare, iar cele mai indicate şi eficiente sunt detartrajul şi albirea dinţilor.

Detartrajul face parte din igiena orală de bază

O dantură pătată sau acoperită de tartru strică aspectul zâmbetului oricui, indiferent cât de şarmantă ar fi persoana respectivă. Cea mai simplă şi comodă soluţie este să mergeţi la dentist şi să vă supuneţi dinţii unui tratament de detartraj, două astfel de intervenţii anuale fiind suficiente pentru a vă păstra dantura sănătoasă. Această tehnică nu albeşte dinţii, însă elimină tartrul depus în urma calcificării plăcii dentare. Ce se întâmplă în timpul detartrajului? Depunerile de tartru lipite pe suprafaţa dintelui sunt eliminate cu ajutorul unui instrument special, asemănător unei freze stomatologice, însă culoarea iniţială a danturii nu este modificată.
Detartrajul se efectuează, în general, sub anestezie locală, pentru a reduce pe cât posibil disconfortul pacientului, şi durează aproximativ 20 de minute, în funcţie de dantură. După intervenţia medicului dentist, va trebui să adoptaţi o igienă orală mai riguroasă, periind cu atenţie nu doar dinţii, ci şi limba şi cerul gurii, pentru ca eforturile stomatologului să nu fi fost în zadar. În plus, medicii recomandă ca igiena orală să fie completată de utilizarea aţei dentare, pentru curăţarea spaţiilor dintre dinţi.  

Albirea dinţilor, un tratament opţional

Spre deosebire de detartraj, tratamentul de albire permite eliminarea petelor de pe dinţi, pete care sunt deseori provocate de fumat, de consumul de cafea sau de alte produse, ca de exemplu vinul şi ceaiul, care conţin coloranţi numiţi „exogeni“. Eliminarea acestor pete de către medicul stomatolog se face prin curăţarea dinţilor cu o substanţă oxidantă, mai precis cu peroxidul de hidrogen. Înainte de aplicarea acestei substanţe chimice, buzele şi gingiile pacientului sunt protejate cu ajutorul unor comprese, pentru a evita producerea unor arsuri în aceste zone sensibile.
O „şedinţă“ de albire a dinţilor la stomatolog durează aproximativ o oră, în funcţie de numărul de dinţi care au nevoie de tratament. Ca o alternativă, albirea dinţilor poate fi efectuată şi acasă, datorită truselor special concepute în acest sens şi pe care le puteţi procura de la farmacie sau chiar de la supermarket. Diferenţa dintre substanţa folosită de medicii stomatologi şi cea conţinută în aceste truse de albire a dinţilor la domiciliu este de concentraţie, cea pe care o găsiţi în comerţ fiind mai slabă. Indiferent de metoda de albire la care recurgeţi, dacă aveţi dinţii şi gingiile sensibile, veţi simţi o uşoară durere în urma tratamentului, însă aceasta nu durează prea mult şi trece progresiv. Se recomandă ca timp de câteva ore după albirea dinţilor să nu fumaţi şi să nu beţi cafea sau ceai, pentru ca efectul tratamentului să dureze mai mult.

Costuri

La cabinetele stomatologice din Craiova, o şedinţă de detartraj costă aproximativ 60 de lei, iar pentru tratamentul de albire a dinţilor trebuie să scoateţi din buzunar în jur de 250 de lei.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII