Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Charles Wesley Mumbere, infirmierul devenit rege
Charles Wesley Mumbere se poate mândri cu o carieră de invidiat. După cum informează corriere.it, bărbatul a lucrat ani la rând ca infirmier în Pennsylvania şi Maryland, Statele Unite. În realitate însă, el era un rege, fiind succesorul tatălui său, trecut în nefiinţă pe când Charles avea 13 ani. La 56 de ani, Mumbere a fost, în sfârşit, încoronat rege, după o aşteptare foarte lungă, în timpul căreia a lucrat ca unul dintre supuşii săi. Din motive politice şi financiare, încoronarea a fost oficializată abia pe 19 octombrie, în acest an. Pentru a se putea întreţine, Charles a fost nevoit să lucreze într-un cămin de bătrâni din Statele Unite. Preşedintele Ugandei, Yoweri Museveni, a recunoscut Monarhia Rwenzururu, cu ocazia unei ceremonii publice, astfel că Charles Wesley Mumbere a putut deveni rege. Deşi nu va avea putere politică, el va avea totuşi posibilitatea să lucreze pentru a promova cultura regatului său. „Este foarte important că guvernul central a înţeles, în sfârşit, exigenţele poporului meu, care a întâmpinat numeroase dificultăţi pentru a-i fi recunoscută identitatea“, a spus noul suveran, care a fost aclamat de supuşii săi cu ocazia unei mari sărbători, organizate în Munţii Ugandei.

La plimbare în memoria soţului
O octogenară a ales un mod mai puţin obişnuit pentru a-şi comemora soţul, trecut în nefiinţă în 1998. După cum informează Tgcom.it, timp de zece ani, Martha Michel, de 88 de ani, s-a plimbat în jurul unui centru de tratament din Colorado, unde bărbatul a decedat în 1998. Până acum, ea a parcurs peste 16.000 de kilometri. Martha Michel adora să se plimbe prin pădurile din Colorado, împreună cu soţul său, Lester. Cei doi s-au cunoscut pe când erau foarte tineri, iar timp de peste 50 de ani au împărtăşit aceeaşi pasiune pentru excursii. Într-o zi, însă, Lester s-a simţit rău şi a fost internat la centrul Namaste din Colorado Springs, unde a descoperit că este bolnav de Alzheimer. În perioada internării lui Lester, Martha obişnuia să se plimbe în jurul lacului din apropierea centrului, tinându-şi soţul de braţ. După moartea bărbatului, în 1998, Martha a decis să îşi continue plimbările şi, de peste zece ani, străbate în fiecare zi aceeaşi potecă din jurul lacului.

Renee Zellweger, sedusă şi abandonată
Frumoasa actriţă Renee Zellweger pare, pur şi simplu, să nu aibă noroc în dragoste. După cum informează Tgcom.it, cel mai recent iubit al vedetei, actorul Bradley Cooper, a decis că vrea să fie din nou liber şi a părăsit-o. „Bradley se simte minunat şi doreşte să profite cât de pe urma celebrităţii lui şi a imaginii de sex-simbol“, a povestit un apropiat al cuplului. În plus, gurile rele spun că actorul ar fi făcut o pasiune pentru Holly Wiersma, o celebră producătoare de la Hollywood. „I-a spus lui Renee că vrea spaţiu, dar, în acelaşi timp, se ocupă de Holly“, a mai precizat sursa citată.

Exit mobile version