3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Salată de sfeclă

Ingrediente: 1/4 căni de ulei de măsline extravirgin, 2 căni de ceapă roşie tocată, o sfeclă mică curăţată şi tăiată cubuleţe, 1/2 cană de apă, 1/2 cană de oţet din vin roşu, 3 linguri de stafide, 3 linguri de zahăr, 2 linguri de ghimbir proaspăt tocat, 1 lingură de seminţe de muştar, un vârf de cuţit de seminţe de chimion, sare şi piper.
Mod de preparare: Încălziţi uleiul de măsline într-o tigaie de dimensiune medie, la foc mediu. Adăugaţi ceapa roşie şi bucăţile de sfeclă. Lăsaţi totul pe foc la călit până când ceapa se înmoaie, amestecând încontinuu (aproximativ 8 minute). Adăugaţi apa şi daţi focul mai mare. Fierbeţi ingredientele până se îngroaşă amestecul (aproximativ 5 minute). Adăugaţi oţetul, stafidele, zahărul, ghimbirul, seminţele de muştar şi de chimion. Micşoraţi focul şi lăsaţi preparatul la fiert până când bucăţile de sfeclă se frăgezesc, iar salata devine omogenă (aproximativ 8 minute). Condimentaţi cu sare şi piper după gust. Luaţi salata de pe foc şi serviţi-o după ce s-a răcit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS