11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Înjunghiat în faţa porţii
Un craiovean de 27 de ani a fost înjunghiat în stradă, cu o lovitură de cuţit, de nepotul său, în urma unei discuţii contradictorii privind restituirea unei datorii. Marţi după-amiază, în jurul orei 16.30, Ilie Marian, de 27 de ani, din Craiova, s-a întâlnit în faţa porţii casei sale, situată pe strada Rovinari din cartierul Valea Roşie, cu nepotul lui, Constantin Călin, zis Codruţ, de 21 de ani, din localitate. La un moment dat, spiritele s-au încins. Cei doi au început să se înjure, moment în care Călin ar fi scos de sub haină un cuţit, lovindu-şi cu el unchiul, în zona inghinală. După ce l-a înjunghiat, a rupt-o la fugă. Alertate de ţipetele bărbatului, rudele din curte au sărit să-l ajute, însă n-au reuşit să-l prindă pe atacator. Victima a fost dusă la Spitalul de Urgenţă din Craiova, unde a decedat ieri-dimineaţă, la ora 9.25, în urma hemoragiei puternice pricinuite de atingerea arterei femurale. Poliţia judiciară a început o anchetă, încercând mai întâi să-i dea de urmă suspectului Constantin Călin. Dispărut de la domiciliu, acesta a fost dat în consemn la frontieră, pentru a nu părăsi cumva ţara.
Adrian DINU

Sex pe bani reclamat ca viol
După ce a întreţinut raporturi sexuale contra cost cu doi cunoscuţi, iar aceştia nu au mai vrut să o plătească, o tânără de 19 ani din Târgu Jiu i-a reclamat pe bărbaţi pentru viol. În cursul nopţii de marţi spre miercuri, poliţiştii din municipiu au fost anunţaţi de o tânără cu privire la faptul că a fost victima unui viol. În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit că faptele sesizate nu se confirmă, şi că, de fapt, tânăra a întreţinut raporturi sexuale de bună voie, în schimbul sumei de 100 de lei. Întrucât nu a primit suma solicitată, după consumarea actului sexual, ea a luat decizia de a reclama fapta drept viol. Pentru că a alarmat poliţia fără motive întemeiate, tânăra a fost amendată de către oamenii legii.
Mihaela FLOROIU

Băieţel de nouă ani, înecat într-un canal
Un copil din comuna Coteana a murit înecat, marţi seară, într-un canal deversor din localitate. Băiatul se murdărise de noroi şi a vrut să se spele, dar a alunecat şi a căzut în apă. Ionuţ Cojocaru era elev în clasa a III-a la şcoala generală din comună. Locuia cu mama şi cu fraţii săi, iar tatăl lui era plecat la muncă în străinătate.  Localnicii spun că Ionuţ fusese trimis de profesori în zona respectivă pentru a strânge ghindă. Dascălii susţin că, într-adevăr, i-au cerut să aducă ghindă la şcoală, dar în urmă cu o săptămână. Trupul băiatului a fost dus la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru efectuarea necropsiei.
Dana Mihăilă

Prins după ce a spart opt autoturisme într-o noapte
Poliţiştii oraşului Ţicleni au reuşit să prindă un hoţ care a păgubit într-o singură noapte opt proprietari de autoturisme. Tânărul de 18 ani, originar din comuna gorjeană Aninoasa, a sustras mai multe bunuri din opt autoturisme, valoarea prejudiciului fiind de cinci mii de lei. Obiectele furate au fost recuperate şi restituite proprietarilor. Tânărul a fost reţinut timp de 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar azi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti cu propunere de arestare preventivă.
Mihaela FLOROIU                

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS