24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Navă din piese Lego
Nemţii se pot mândri de acum cu cea mai mare navă – jucărie din lume. După cum informează Corriere.it, nava, realizată din peste 400.000 de piese Lego, măsoară şapte metri lungime şi cântăreşte aproape jumătate de tonă. Ambarcaţiunea, care este o replică în miniatură a unei nave cargo, a fost construită în nouă zile în parcul de distracţii „Science Center Phaeno“, din  Wolfsburg. Tot aici a fost construită şi precedenta ambarcaţiune de Cartea Recordurilor, o replică de 6,9 metri a celebrului vas de croazieră „Queen Mary II“, care în prezent este expus la Muzeul Internaţional de Marină din Hamburg. La construcţia navei au contribuit peste 700 de vizitatori ai centrului, care se întinde pe o suprafaţă de peste 7.000 de metri pătraţi.

Nevasta – dictator
O femeie din Arabia Saudită a intentat acţiune de divorţ, după ce a descoperit că partenerul său de viaţă îi memorase numărul de telefon sub numele de  „Guantanamo“. Potrivit cotidianului austriac Krone, femeia în vârstă de 30 de ani a încercat să îşi sune soţul pe telefonul mobil. Din păcate pentru el, acesta îşi uitase celularul acasă, astfel că „Guantanamo“ a auzit soneria telefonului în imediata sa apropiere. Când a privit spre telefon, soţia a observat cu uimire ce nume apare scris pe ecran. Din câte se pare, bărbatul era nemulţumit de felul în care despotica sa parteneră  îl trata, comparând viaţa sa cu cea a deţinuţilor din închisoarea americană de pe teritoriul Cubei.

Un site pentru sanctificarea lui Silvio Berlusconi
Controversatul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, ar putea deveni sfânt încă din timpul vieţii. După cum informează Haisentito.it, unul dintre adepţii săi a creat un blog, în care cere beatificarea politicianului său preferat. Persoanele interesate să susţină iniţiativa italianului o pot face accesând site-ul www.berlusconibeato.com. Massimo Scialo, profesor de comunicare şi marketing la Universitatea La Sapienza din Roma, a creat acest site special pentru sanctificarea lui Berlusconi, punând chiar la punct şi un comitet special care să se ocupe de această iniţiativă. „Silvio Berlusconi a fost salvatorul nostru şi merită mai mult decât orice italian din ultimele secole să fie sanctificat de Biserică. În acest scop a fost creat comitetul nostru şi pentru acest vis ne rugăm şi îl invocăm pe Dumnezeu, sperând că adevărul Său şi lumina Sa să ajungă la mai-marii Bisericii noastre Catolice. Pentru că fără el am fi pierduţi“, scrie Scialo în blogul său. În plus, italianul îi invită pe toţi cei care doresc să sprijine această iniţiativă să facă donaţii. Cum era de aşteptat, iniţiativa profesorului era în realitate doar o farsă, fiind vorba de un pariu cu studenţii săi. Cu toate acestea, iniţiativa sa nu a trecut neobservată. Profesorul a primit peste 30.000 de euro donaţii de la fanii premierului italian, plus numeroase plângeri de la alte persoane care reclamau faptul că nu îşi puteau dona banii pentru sanctificarea lui Berlusconi.

Trupa A-Ha se desparte, după 27 de ani

După 27 de ani, membrii grupului norvegian A-Ha au decis să meargă pe drumuri diferite. După cum informează Tgcom.it, tristul eveniment este anunţat pentru sfârşitul anului 2010. „Schimbarea a fost întotdeauna dificilă şi este uşor să îţi alegi propriul drum. Acum a sosit însă momentul să mergem mai departe“, au declarat membrii trupei. Morten Harket, Paul Waaktaar-Savoy şi Magne Furuholmen vor merge într-un turneu mondial timp de 13 luni şi jumătate, culminând cu un concert pe 4 decembrie 2010, ce va fi susţinut în Norvegia. „Am trăit, fără exagerare, ultima aventură de băieţi. Despărţirea ne va da ocazia să ne implicăm şi în alte aspecte ale vieţii, în campanii umanitare, în politică sau în orice altceva, şi bineînţeles în noi constelaţii din domeniul artei şi muzicii“, au mai precizat membrii formaţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS