16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUtil în bucătărie

Util în bucătărie

– Gustul amar al castraveţilor se pierde dacă, după ce le curăţaţi de coaja, îi lăsaţi un sfert de oră în lapte cu zahăr.
– Când sosul este prea sărat, adăugaţi o bucăţică de zahăr cubic şi lăsaţi-o câteva secunde. Va absorbi surplusul de sare.
– Zahărul caramel se colorează plăcut dacă se fierbe pe foc mic.
– Sosul de roşii va avea un gust deosebit dacă, după ce începe să fiarbă, îi adăugaţi o jumătate de linguriţă de zahăr.
– Înainte de a pune fructele în congelator, presăraţi-le cu zahăr. După dezgheţare, îşi păstrează culoarea.
– Cârnaţii se rumenesc frumos pe grătar dacă sunt presăraţi cu puţin zahăr.
– Frişca dobândeşte un gust deosebit şi rămâne mult timp tare dacă este bătută cu sirop de zahăr.
– Ketchup-ul preparat acasă va avea un gust deosebit dacă în compoziţie, alături de cimbru, se pune şi busuioc uscat.
– Pătrunjelul nu trebuie pus la uscat pentru iarnă. Va avea un gust de iarbă. Nu e bun decât congelat.
– Varza prea murată trebuie „tratată“ cu cinci-şase aspirine pisate şi se va opri din fermentaţie.
– Morcovii se păstrează foarte bine peste iarnă dacă îi puneţi unul lângă altul într-un borcan, acoperindu-i cu o strachină de pământ, plină mereu cu apă.
– Cotletele nu se mai usucă la prăjit dacă înainte de a le condimenta se ţin puţin în apă cu oţet.
– Varza acră dobândeşte o aromă deosebită dacă la gătit se fierbe cu suc de mere sau citronadă.
– Bananele foarte coapte pot fi păstrate la congelator. Curăţaţi-le cojile, băgaţi miezul în mixer, iar pasta obţinută turnaţi-o în formele pentru cuburi de gheaţă. La nevoie, pot fi folosite pentru torturi uşoare, îngheţată şi alte umpluturi.
– Glazura prăjiturilor plesneşte adesea în mod neplăcut. Puteţi evita neajunsul dacă, înainte de a o întinde, puneţi în compoziţie o lingură de iaurt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS