8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

România a coborât zece locuri
în clasamentul FIFA

Naţionala de fotbal a României a coborât zece locuri în clasamentul FIFA, până pe 36, iar aceasta este cea mai slabă clasare a tricolorilor de la înfiinţarea ierarhiei, în 1993. România are 752 de puncte în clasament, cu 75 mai puţine decât luna trecută. Cea mai slabă poziţionare a tricolorilor până acum a fost locul 35, pe care românii s-au aflat în luna august a anului 2004. Tricolorii au fost aproape să bată şi recordul negativ de locuri coborâte în clasament, după ce au căzut zece poziţii. Recordul la acest capitol datează din iulie 2002, când România a căzut de pe locul 14 pe 25. Naţionala Braziliei se află tot pe primul loc în clasament, cu 1.632 de puncte, iar Spania este pe locul secund, cu 1.629 de puncte. Treapta a treia a podiumului este ocupată de Olanda, care are 1.340 de puncte. Clasamentul FIFA: 1. Brazilia 1.632p; 2. Spania 1.629p; 3. Olanda 1.340p; 4. Italia 1.215p; 5. Germania 1.161p; 6. Argentina 1.103p; 7. Anglia 1.101p; 8. Croaţia 1.087p; 9. Franţa 1.049p; 10. Portuglia 1.042p.
Ionuţ NICA

Mutu caută scuze
Într-un interviu acordat presei italiene, atacantul Adrian Mutu a încercat să se disculpe pentru înfrângerea ruşinoasă a României în meciul cu Serbia. „Briliantul“ a marşat pe ideea unei vini colective, însă a evitat să comenteze subiectul petrecerilor de noapte, acuzând presa din România că a exagerat în privinţa escapadelor sale nocturne. „Ştiu că se aştepta foarte mult de la mine, dar nu vreau să răspund unor oameni care au alte interese. În România, sunt un jucător important, la fel ca şi Chivu, şi de la noi se aşteaptă să dăm mereu totul. În meciul cu Serbia am dezamăgit, dar înfrângerea nu este numai din vina noastră. În ceea ce priveşte aşa-zisele petreceri de noapte, susţin că nu am făcut nimic rău şi pot spune că m-am comportat ca un profesionist. Nimeni nu poate să aibă dubii în această privinţă, însă în România totul este posibil. Oricum, soţia mea nu cunoaşte presa din România şi nu vorbim despre aşa ceva. Sunt norocos că soţia mea este o femeie inteligentă şi înţelege că nu tot ce se scrie despre mine este adevărat“, a spus Mutu.
Daniel BISTRICEANU

Niculae, în conflict cu Inverness
Presa scoţiană a informat că gruparea Inverness va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a nu-i plăti fostului său jucător, Marius Niculae, suma de 133.000 de lire sterline, reprezentând 30 la sută din transferul fotbalistului la Dinamo, în 2008. „Inverness va face apel la TAS, după ce FIFA a decis că trebuie să-i plătească fostului său atacant, Marius Niculae, peste 130.000 de lire sterline. Românul urmează să primească 30 la sută din valoarea transferului său la Dinamo Bucureşti, în vara anului 2008. Decizia a fost luată de Camera pentru Rezolvarea Disputelor din cadrul FIFA“, a scris Aberdeen Press and Journal. Sursa citată a menţionat că decizia FIFA are implicaţii financiare grave pentru Inverness, club care a retrogradat din prima ligă scoţiană şi care are un buget limitat. Conducerea lui Inverness susţine că un contract standard al unui fotbalist din prima ligă scoţiană prevede că gruparea nu trebuie să-i dea bani unui jucător dacă acesta este cel care a provocat propriul său transfer. În replică, reprezentantul lui Niculae, Steve Cairns, a declarat că jucătorul nu consideră că a provocat transferul la Dinamo. El a precizat că Niculae mai cere clubului scoţian 90.000 de lire sterline, ce i-ar reveni ca urmare a semnării unui acord cu această grupare şi că procesul este pe rol la tribunalul din Inverness. Marius Niculae a evoluat în 37 de meciuri pentru Inverness, înscriind zece goluri.
Daniel BISTRICEANU

Naţionala U19 a învins Armenia
Reprezentativa Under 19 a României a învins joi echipa similară a Armeniei, scor 1-0, şi a acces în faza grupelor pentru preliminariile turneului final european din Franţa, după ce a ocupat locul doi în Grupa a 6-a, informează site-ul UEFA. Golul României a fost marcat de Stoian, în minutul 13, din penalty. În celălalt meci al grupei, Austria a învins Scoţia, scor 1-0. Clasament: Grupa a 6-a: 1. Scoţia 6p (9-2), 2. România 6p (5-3), 3. Austria 6p (6-5), 4. Armenia 0p (2-12). În primul meci, România a pierdut în faţa Scoţiei, scor 0-3, iar în următoarea partidă a dispus de reprezentativa Austriei, scor 4-0. Graţie acestei performanţe, România va participa la tragerea la sorţi care va stabili componenţa celor şapte grupe care preced Campionatul European Under 19 din Franţa.
Ionuţ NICA

Rangers, susţinută de soldaţi
în meciul cu Urziceni

Clubul Rangers a donat soldaţilor scoţieni 1.200 de bilete pentru meciul cu Unirea Urziceni, care se va disputa pe 20 octombrie, de la ora 21.45, pe stadionul „Ibrox“, în Liga Campionilor. Gruparea a precizat că este pentru prima dată când un club din Marea Britanie face un astfel de gest şi a dorit astfel să le mulţumească soldaţilor pentru serviciul pe care îl aduc ţării. Preţul total al biletelor oferite soldaţilor scoţieni este de aproape 50.000 de lire sterline, iar acestea au fost înmânate joi. „Clubul nostru îi sprijină şi apreciază curajul soldaţilor. Imediat ce am aflat că fanii Unirii nu pot lua toate biletele, ne-am gândit să le donăm Armatei. Le datorăm multe, iar fanii noştri îi vor primi minunat la meciul de marţi“, a spus directorul executiv al lui Rangers, Martin Bain. La rândul său, antrenorul Walter Smith a afirmat că-i consideră pe soldaţi adevăraţi eroi în viaţă şi este fericit că vor urmări partida.
Daniel BISTRICEANU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS