14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCartofi cu bacon şi crutoane

Cartofi cu bacon şi crutoane

Ingrediente: 600 g crutoane, 450 g bacon, tăiat bucăţele, 2 linguri de unt, 1 kg cartofi, 2 cepe mari tocate, 3 căni de ţelină tocată, 1 1/2 linguri de cimbru tocat, 300 ml suc proaspăt de portocale, 3 ouă, 300 ml supă de pui, sare grunjoasă, piper.
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la temperatura de 150 de grade. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i cubuleţe, apoi presăraţi-i într-un singur strat într-o tavă. Lăsaţi-i la cuptor timp de 10 minute. Puneţi crutoanele într-un castron foarte mare. Prăjiţi bucăţile de bacon la foc mediu până când devin crocante. Scoateţi şunca. Scurgeţi grăsimea, lăsând în tigaie doar trei linguri din ea. Adăugaţi în tigaie untul, apoi cartofii prăjiţi la cuptor, ceapa, ţelina, cimbrul şi sarea grunjoasă. Căliţi totul până când ceapa se înmoaie (6-8 minute). Adăugaţi sucul de portocale şi fierbeţi din nou. Lăsaţi totul pe foc până când cartofii sunt aproape moi, iar sucul este încorporat în preparat (aproximativ 5 minute). Adăugaţi bucăţile de bacon şi amestecul de legume peste crutoane. Asezonaţi cu sare şi piper proaspăt măcinat. Amestecaţi apoi totul cu ouăle bătute şi supa de pui. Ungeţi cu unt o tavă de copt şi puneţi totul la cuptor până când cartofii se rumenesc (50-60 de minute).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS