5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMetode alternative pentru prevenirea acneei

Metode alternative pentru prevenirea acneei

Acneea este o problemă a pielii care poate fi rezolvată, în general, simplu şi eficient. Există însă şi cazuri în care, indiferent cu câtă stricteţe aţi respecta tratamentul, acneea revine cu încăpăţânare. Iată câteva motive neaşteptate care vă zădărnicesc eforturile de a scăpa de această afecţiune.

Respectaţi cu sfinţenie toate indicaţiile date de dermatologi şi cosmeticieni: demachiaţi-vă dimineaţa şi seara, faceţi gomaj de câteva ori pe săptămână, aplicaţi o loţiune tonică şi o cremă hidratantă şi nu uitaţi nici de alifia prescrisă de doctor. Şi totuşi, acneea se încăpăţânează să vă tortureze tenul. Ce vă scapă? Cel mai probabil, piedica pusă în calea unui ten curat, fără imperfecţiuni, poate fi chiar perna pe care dormiţi. Deşi nu vă vine să credeţi că lenjeria de pat ar putea avea vreo legătură cu îngrijirea tenului, faţa de pernă poate afecta sănătatea lui, pentru că în fiecare noapte chipul dumneavoastră intră în contact direct cu această suprafaţă. Dacă privim problema din acest punct de vedere, am putea spune că spălarea feţei de pernă şi demachiarea tenului sunt la fel de importante pentru sănătatea pielii. Prin urmare, este foarte bine să schimbaţi faţa de pernă săptămânal, pentru a preveni acumularea impurităţilor, bacteriilor, prafului sau resturilor de produse cosmetice. Toate acestea sunt elemente care pot favoriza apariţia acneei, în ciuda eforturilor dumneavoastră susţinute şi costisitoare de a preveni această problemă.

Curăţaţi-vă periodic telefonul mobil

Ca şi feţele de pernă, telefoanele mobile par a nu avea nici o legătură cu îngrijirea tenului sau cu apariţia acneei. Şi totuşi, gândiţi-vă că telefonul mobil ajunge zilnic în contact direct cu faţa dumneavoastră. Reziduurile de machiaj, sebumul, praful, impurităţile şi particulele alimentare ajung să se depună încet, dar sigur, pe suprafaţa telefonului şi în scurt timp ajung direct pe faţă. Pentru a împiedica acest proces, tot ce aveţi de făcut este să vă curăţaţi telefonul în fiecare zi cu şerveţele umede antibacteriene. Este un gest care nu durează mult, însă vă va ajuta să economisiţi timp şi bani, contribuind eficient la menţinerea sănătăţii tenului.

Nu exageraţi cu tratamentul acneei

Poate fi tentant să vă trataţi acneea cu o fervoare aproape religioasă, însă nu este indicat. Deşi vă doriţi să scăpaţi de această problemă curăţând în fiecare seară zonele cele mai expuse ale tenului, este foarte important să acordaţi pielii şi porilor o pauză de refacere. De fapt, tratamentul exagerat şi curăţarea excesivă a tenului usucă pielea, care se vede nevoită să producă mai mult sebum, pentru a compensa deshidratarea, şi, prin urmare, acneea reapare sau nu se vindecă. Aplicaţi deci un ritual de îngrijire normal şi limitaţi-vă la a face gomaj doar de două ori pe săptămână.

Aveţi grijă de obiectele cu care aplicaţi produsele cosmetice

Nu v-aţi gândi că produsele cosmetice v-ar putea ameninţa sănătatea şi frumuseţea pielii, dar exact acest lucru se poate întâmpla dacă nu aveţi grijă de obiectele cu care aplicaţi cosmeticele. Pensulele, bureţii şi aplicatoarele intră în contact cu tenul în fiecare zi, prin urmare, pot deveni adevărate depozite de reziduuri cosmetice, mai vechi sau mai noi. De aceea, dermatologii susţin că, pentru a preveni apariţia acneei, un foarte important gest este curăţarea acestor obiecte cel puţin o dată pe săptămână, detergentul ideal fiind şamponul pentru bebeluşi, un produs pe cât de eficient, pe atât de delicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU