5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiajul ca la carte

Machiajul ca la carte

Un machiaj greşit vă poate scoate în evidenţă imperfecţiunile, tot astfel cum vă poate trăda vârsta, de aceea specialiştii vă recomandă câteva exerciţii de cosmetizare care vă ajută să vă perfecţionaţi tehnica.

Primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să aplicaţi fondul de ten nu numai pe faţă, ci şi pe gât şi decolteu. Alegerea acestui produs cosmetic este, de asemenea, foarte importantă. O nuanţă apropiată culorii pielii dumneavoastră este ideală.
Urmează aplicarea pudrei pentru pomeţi. Metoda este simplă: trebuie să vă sugeţi obrajii şi să folosiţi o cantitate moderată, doar atât cât să creaţi senzaţia unui ten sănătos.
Nu uitaţi nici de conturul buzelor. În cazul lor, lucrurile nu sunt foarte complicate. Un creion pentru contur într-o nuanţă asemănătoare rujului este foarte important. Atenţie însă, vă avertizează specialiştii, nu vă conturaţi vizibil buzele, căci altfel riscaţi să creaţi o imagine nu tocmai plăcută.
În ceea ce priveşte ochii, dacă preferaţi tuşul, încercaţi să nu aplicaţi prea mult în afara cozii ochiului, chiar dacă vi se pare că le daţi astfel o notă sexy. De asemenea, încercaţi să trasaţi o linie subţire.
Atunci când alegeţi nuanţele de fard pentru pleope nu uitaţi că trebuie să folosiţi două culori complementare. Dacă alegeţi tonuri de auriu, roz, violet, gri sau verde, e esenţial ca în colţurile interioare să vă fardaţi cu o nuanţă mai deschisă, iar spre exterior cu una mai închisă.
Rimelul este şi el un produs cosmetic indispensabil cosmetizării dumneavoastră de zi cu zi. Nu trebuie să-l excludeţi, dar aveţi grijă atunci când îl aplicaţi. Pentru a nu vă încărca prea mult genele, încercaţi să le machiaţi pe cele de sus şi pe cele de jos pe rând, curbându-le şi alungindu-le cu răbdare. Nu aplicaţi mai mult de trei straturi de rimel.

Mai tânără cu ajutorul produselor cosmetice

În cazul în care trecerea anilor şi-a pus amprenta asupra chipului dumneavoastră, regulile se schimbă un pic, pentru a păcăli vârsta. Fondul de ten pe care îl veţi folosi va trebui să fie mai închis decât culoarea tenului. De asemenea, pentru a evita încărcarea pielii, puteţi folosi o cremă hidratantă colorată. La fel de bine puteţi opta pentru pudrele bronzante sau pentru cele minerale.
Când vine vorba de ruj, nu le alegeţi pe cele de culoare închisă, care nu fac altceva decât să vă înăsprească trăsăturile.
La doamnele trecute de prima tinereţe, forma sprâncenelor este deosebit de importantă, aşa că indicat ar fi să vă lăsaţi pe mâna unui specialist. Explicaţia e simplă: forma sprâncenelor trebuie aleasă în funcţie de trăsăturile chipului. Un motiv în plus pentru a trece pragul unui salon de înfrumuseţare este acela că nuanţa părului trebuie să fie în deplină concordanţă cu cea a sprâncenelor, iar vopsirea acestora se face numai într-un asemenea loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS