11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte ştiri

103 surferi pe un val
Surferii sud-africani sunt la un pas să intre în Cartea Recordurilor datorită unei performanţe spectaculoase. După cum informează Corriere.it, 103 surferi au reuşit să reziste pe acelaşi val atât cât a fost necesar pentru a stabili un nou record mondial. Evenimentul a avut loc duminică, în Cape Town, cu ocazia Earthwave Global Surf Challenge. Acum nu mai rămâne decât ca recordul să fie omologat de severii membri ai comisiei din partea Cărţii Recordurilor. După câteva tentative eşuate, surferii au reuşit să doboare recordul anterior, stabilit în urmă cu un an, la Santos, în Brazilia, unde, cu ocazia aceluiaşi eveniment, 100 de brazilieni au reuşit să reziste mai mult de cinci secunde pe acelaşi val. „400 de surferi se aflau în apă pentru a doborî recordul“, a explicat organizatorul Paul Botha, de la Kahuna Promotions. Iniţiativa, inspirată de campania ecologistă a fostului vicepreşedinte al Statelor Unite, Al Gore, vizează să atragă atenţia opiniei publice asupra încălzirii globale.

Claudia Schiffer a renunţat la prezentările de modă
Cu câteva luni înainte de a schimba prefixul, Claudia Schiffer a decis să renunţe definitiv la meseria care i-a adus o avere de 55 de milioane de dolari şi a făcut-o celebră în întreaga lume. Claudia, care va împlini 40 de ani în câteva luni, nu vrea să mai urce vreodată pe podiumurile de modă. „Am terminat-o cu catwalk-ul. Sincer, nu îmi va lipsi. Voi mai poza, pentru că ador asta, dar gata cu podiumul. Pot să privesc de pe margine şi să admir de acum înainte. Este o nouă perspectivă, care îmi place“, a precizat topmodelul german.

Rulotă în pom
Australienii amatori de senzaţii tari au posibilitatea ca, în schimbul a cel puţin 8.500 de euro, să achiziţioneze o rulotă cu totul specială, scoasă la licitaţie pe e-Bay. Rulota, care arată ca un trunchi de copac, măsoară 13 metri şi a fost realizată din placaj, material spumant şi fibră de sticlă. „Trunchiul de copac“ pe roţi a fost iniţial folosit pentru promovarea turismului ecologic şi de aceea are doar o uşă, însă nici o fereastră. Fostul proprietar crede însă că, după câteva mici modificări, rulota s-ar putea transforma într-un „cămin fantastic“. „Pur şi simplu, sunt suficiente câteva ferestre şi aţi putea locui într-o atmosferă unică“, crede fostul proprietar.

Adriela Morar ia lecţii de canto
Adriela Morar, interpreta hangiţei din primul serial românesc de epocă „Aniela“, difuzat de postul de televiziune Acasă, îşi doreşte foarte mult să-şi înceapă cariera muzicală şi, în timpul liber, este o elevă conştiincioasă: „De câteva săptămâni iau lecţii de canto de la Crina Mardare şi asistenţii ei. Îmi doream să fac asta de mult timp şi mi-am făcut curaj după ce Ionuţ, iubitul meu, care merge de câteva luni la cursuri, a venit acasă şi a început să facă vocalize“, povesteşte vedeta. Adriela şi iubitul ei, Pitikul de la trupa Simplu, repetă şi acasă: „Regula de aur spune că, dacă iei lecţii de canto, trebuie să faci practică şi acasă, nu e suficient ce înveţi la şcoală. Şi când începem amândoi să repetăm e jale. Noroc că avem vecini rezistenţi la zgomot. Glumesc, evident, pentru că avem grijă să repetăm în aşa fel încât să nu deranjăm pe nimeni. Oricum, îmi place foarte mult să lucrez cu Crina Mardare. Pentru moment învăţ doar să-mi ţin respiraţia şi sper să am timp să duc la bun sfârşit ce am început“, spune Adriela.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS