12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinHainele second hand, la modă pe timp de criză

Hainele second hand, la modă pe timp de criză

Indiferent de cât de dură şi de nemiloasă este criza financiară, reprezentantele sexului frumos nu sunt dispuse să renunţe la marea lor pasiune: hainele.

Fie că este vorba de Julia Roberts, Jennifer Lopez, Renèe Zellweger sau Maggie Gyllenhall, sau, pur şi simplu, de femei simple, pasiunea pentru haine nu cunoaşte limite. Însă, criza financiară a făcut ravagii în ultimele luni, iar bugetul dedicat garderobei a scăzut drastic. Dar pentru că nimic nu stă în calea pasiunii reprezentantelor sexului frumos pentru haine, acestea s-au adaptat din mers şi s-au orientat spre aşa-numitele buticuri vintage, care oferă haine şi accesorii la mâna a doua. Noua modă a hainelor second hand nu le-a cucerit doar pe muritoarele de rând, ci şi pe vedetele de calibru. Sienna Miller, de exemplu, a recunoscut că jumătate din garderoba sa este formată din haine la mâna a doua. La rândul său, Reese Witherspoon a apărut la Festivalul de Film de la Roma într-o rochie Chanel, de acum câţiva ani, iar Jennifer Lopez, Renèe Zellweger sau Maggie Gyllenhall au recunoscut că pentru orice eveniment important aleg exclusiv haine folosite. Rămâne însă memorabilă Julia Roberts, care, pentru un eveniment special, cum este ceremonia de decernare a premiilor Oscar, a purtat o rochie neagră cu dungi albe, creată de Valentino în urmă cu câţiva ani. Rochia i-a purtat, din fericire, noroc, astfel că în acea seară vedeta a fost premiată cu un Oscar.

Modă renăscută

Se poate spune că hainele „vintage“ intrigă mult mai mult decât cele noi. Dovadă stau zecile de magazine specializate şi târgurile de sfârşit de săptămână, care au apărut peste noapte în toate colţurile Europei, şi nu numai. Doamnele cu pretenţii, care s-au trezit cu bugetul redus din cauza crizei, au acum posibilitatea să achiziţioneze articole marca Pierre Cardin, Ken Scott, Moschino sau Hermes la preţuri avantajoase. Există cazuri în care stilul vintage a fost adoptat de doamne respectabile de ani buni, fiind transformat într-un motiv de mândrie. Este cazul fotografei Manuela Pavesi, care, în urmă cu câţiva ani, a fost inclusă de Times printre cele mai elegante femei din lume. Pavesi este o specialistă în fenomenul vintage, în garderoba sa aflându-se numeroase ţinute semnate Yves Laurent, alături de Chanel, Balenciaga, Comme de Garconne, Prada, Balmain şi multe alte creaţii care au făcut istorie. Deloc întâmplător, revista britanică Post Magazine a dedicat nu mai puţin de 30 de pagini de fotografii garderobei sale, aducând un omagiu celei care, practic, a reinventat fenomenul vintage.

Nu doar haine

Adeptele fenomenului vintage nu se dau în vânt doar după haine, ci şi după genţi sau bijuterii de firmă. În marile oraşe ale lumii, buticurile cu astfel de articole au un statut special, uşor elitist, iar cei care le frecventează au o adevărată cultură în acest sens. Un astfel de magazin se poate dovedi uneori un spaţiu care merită din plin explorat, unde putem descoperi adevărate comori vintage semnate de designeri cunoscuţi, dar şi accesorii unice, care pot aduce o notă de originalitate oricărei ţinute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII