Acasă Magazin Paste carbonara cu ou

Paste carbonara cu ou

Ingrediente: 2 felii de bacon, tăiate cubuleţe, 100 g de spaghete, unt nesărat, 100 g parmezan dat pe răzătoare, 2 linguri de pătrunjel tocat, un ou, sare, piper.
Mod de preparare:
Căliţi baconul într-o tigaie medie, până când devine crocant, apoi lăsaţi-l să se scurgă de grăsime. Între timp, fierbeţi spaghetele în apă fierbinte cu sare, scurgeţi-le şi păstraţi o treime din apa în care au fiert. În tigaia în care aţi prăjit baconul lăsaţi doar două linguriţe de grăsime, adăugaţi untul şi topiţi-l la foc mediu. Puneţi în tigaie spaghetele, apa în care au fiert pastele, parmezanul şi sare după gust. Lăsaţi totul pe foc, amestecând continuu, până când sosul se îngroaşă (2-3 minute). Adăugaţi baconul şi o lingură de pătrunjel tocat. Condimentaţi cu sare şi piper după gust. Spargeţi apoi un ou într-o cană, şi puneţi-l uşor în apă. Fierbeţi oul la foc mic timp de 2-3 minute, până când albuşul se întăreşte, iar gălbenuşul rămâne moale. Puneţi oul peste paste şi înainte de servire presăraţi şi restul de pătrunjel. 

Exit mobile version