7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCreştinismul, pe podiumul de modă

Creştinismul, pe podiumul de modă

În timp ce adolescentele se visează Kate Moss, defilând pe podium ca nişte dive, o agenţie de modele din Marea Britanie le propune tinerelor să înveţe să îşi scoată în evidenţă frumuseţea interioară.

Cine nu şi-ar dori să devină noua Kate Moss? Fetiţele din ziua de azi visează să defileze pe podiumurile de modă ca adevărate dive. Iar agenţiile de modă, mereu în căutare de noi talente, s-au înmulţit. Tinere, înalte, slabe – acestea sunt cele trei calităţi impuse de agenţiile care sunt în căutarea manechinelor viitorului. În Marea Britanie însă, a fost înfiinţată o agenţie cu totul specială. „Model of Life“ propune o alternativă „spirituală“ la această frenezie a frumuseţii perfecte. Obiectivul său este acela de a aduce creştinismul pe podiumurile de modă. Potrivit cotidianului italian La Repubblica, noua agenţie încearcă să recruteze manechine de pe străzile din capitala britanică şi să le înveţe nu doar cum să defileze pe podium, ci şi „cum să ducă o viaţă exemplară şi să îşi arate frumuseţea interioară“.
Potrivit site-ului agenţiei, plin de imagini ale unor tinere zâmbitoare, „Model of Life“ a fost înfiinţat „în anii '90, când fondatorul său a decis să sfideze şi să reinventeze cultura modei. Filosofia sa se bazează pe valorile creştine“. Tinerelor care doresc să apeleze la serviciile agenţiei li se cere să se înscrie la o serie de cursuri, care deseori sunt găzduite de biserici anglicane cu binecuvântarea preoţilor.

Birouri în străinătate

Agenţia are deja sucursale în toate colţurile lumii, în Coreea de Sud, Japonia, Taiwan, Hong Kong, Singapore, Malaiezia, USA, Canada, Australia şi în res-tul Europei. Modelele agenţiei au luat parte la diferite evenimente în toată lumea, printre care şi finala Campionatului Mondial de Calciu din 2002, din Coreea de Sud. Orice tentativă de a afla mai multe despre identitatea persoanei care conduce această agenţie a eşuat. Nimeni nu a dorit să ofere mai multe informaţii despre fondator. În plus, sediul agenţiei se află într-un mic apartament din sudul Londrei. Existenţa agenţiei a fost întâmpinată cu scepticism nu numai de mass-media, ci şi de modă. „Dacă, într-adevăr, caută fete pe care să le înveţe ce e bunătatea, nu e nici o problemă. Însă, a fi model nu are nimic de-a face cu frumuseţea interioară. Este vorba de a vinde bunuri şi servicii“, este de părere Laurie Kuhrt, preşedinta Association of Model Agents.

Dacă, într-adevăr, caută fete pe care să le înveţe ce e bunătatea, nu e nici o problemă. Însă, a fi model nu are nimic de-a face cu frumuseţea interioară. Este vorba de a vinde bunuri şi servicii“.

Laurie Kuhrt, preşedinta Association of Model Agents

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU