17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPrăjitură cu prune

Prăjitură cu prune

Ingrediente: 30 g drojdie uscată, 60 g apă călduţă, 2 căni şi 2 linguri de făină separate (aproximativ 500 g), 250 g zahăr, sare, 150 g iaurt integral (dulce) la temperatura camerei, un ou, coajă de lămâie rasă, 1 lingură de extract de vanilie, 30 g unt nesărat, tăiat în patru bucăţi şi înmuiat, 400 g prune coapte fără sâmburi, tăiate pe jumătate.
Mod de preparare: Dizolvaţi drojdia în apa călduţă şi lăsaţi-o într-un vas timp de cinci minute. Adăugaţi 2 căni de făină, 200 g zahăr, sarea, iaurtul, oul, coaja de lămâie şi vanilia şi amestecaţi totul cu un mixer la viteză medie, timp de un minut. Încorporaţi pe rând bucăţile de unt. Continuaţi să amestecaţi compoziţia cu mixerul până când aluatul se omogenizează şi devine gros (aproximativ 5 minute). Întindeţi o jumătate din aluat cu ajutorul celor două linguri de făină şi lăsaţi-l la dospit aproximativ două ore.
Cu untul rămas ungeţi o tavă, în care presăraţi restul de zahăr. Tăiaţi fiecare jumătate de prună în cinci-şase felii, pe care le puneţi în tavă una lângă alta. Aşezaţi apoi în mod uniform aluatul dospit peste feliile de fructe. Acoperiţi tava cu o folie de plastic şi apoi cu un prosop de bucătărie, după care lăsaţi prăjitura să crească (aproximativ 90 de minute). Băgaţi-o la cuptor şi lăsaţi-o să se coacă până devine aurie (30-35 minute). Răsturnaţi tava şi lăsaţi prăjitura să se răcească.
Menţiuni: Este indicat să ţineţi prăjitura o zi la temperatura camerei înainte de a o servi.
Timp de preparare: 4 ore
Dificultate: mare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS