13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCristi Minculescu, din nou pe scena craioveană

Cristi Minculescu, din nou pe scena craioveană

Rezistă în lumea muzicii de trei decenii, adunând în jurul lor numeroşi fani. După o pauză de şapte luni, perioadă în care Cristi Minculescu a trecut printr-o dificilă intervenţie chirurgicală, Iris va cânta la Zilele Craiovei.

Au încântat cu melodiile lor generaţii de-a rândul. Au umplut săli şi stadioane, aducând numele formaţiei pe buzele celor mai mulţi. Sunt iubiţi şi respectaţi, lucru demonstrat chiar şi în cele mai dificile momente, precum cel de la începutul anului. La acel moment, o veste cădea ca un trăsnet: Cristi Minculescu suferea de mai mulţi ani de o boală ereditară, care îi afecta ficatul şi plămânii.
Atunci, Iris s-a oprit din cântat. Sălile au rămas pustii, dar nu pentru mult timp, căci, pe 24 martie, în Germania, Cristi Minculescu a primit o parte din ficatul soţiei sale, Rodica. Operaţia a decurs bine, iar după numai trei săptămâni, Cristi s-a întors acasă. A urcat din nou pe scenă, la Craiova, oraşul său de suflet, oraşul echipei sale favorite de fotbal. Se întâmpla la Romanian Music Awards. N-a putut sta deoparte şi, chiar dacă a urcat doar pentru a primi un premiu, vizibil obosit, Cristi Minculescu şi-a răsplătit fanii. A fredonat imnul Universităţii Craiova. Împreună cu un număr impresionant de fani a cântat „Oltenia, eterna Terra Nova“, creând un moment emoţionant. A demonstrat tuturor că puterea minţii face minuni, aşa cum o arătase şi cu luni în urmă, când, răpus de durerile provocate de boală, nu s-a putut lipsi de căldura publicului.

Iarăşi în Bănie

Pe 24 octombrie, craiovenii îl vor avea din nou în mijlocul lor. Fanii îl vor răsplăti şi îl vor primi acasă aşa cum se cuvine. Cristi Minculescu este în formă. Iris va străluci iar în lumina reflectoarelor. Sălile se vor umple, locurile publice în care se vor susţine concertele, asemenea, iar cântecele celor de la Iris vor răsuna şi mai puternic. Bucuria regăsirii va alunga tristeţea timpului petrecut departe de scenă şi de muzică.
Membrii trupei sunt entuziasmaţi, iar acest lucru se va simţi şi pe scena de la Craiova din Parcul Tineretului, unde Iris va urca în aclamaţiile publicului.
„Nici nu ne mai certăm între noi. Înainte de intervenţia chirurgicală ne ciondăneam din cine ştie ce motive, acum, chiar dacă ne enervăm, ne aducem aminte prin ce clipe am trecut, ne potolim imediat, pentru că ajungem la aceeaşi concluzie: să fim sănătoşi, că sănătatea e mai importantă… Sperăm să vă placă foarte mult ceea ce facem noi. Este un material nou, atât ca sound, cât şi ca gen muzical, un material în care noi, cei de la Iris, credem foarte mult“, a povestit îndrăgitul solist, în cadrul unei emisiuni televizate.
Spectacolul va continua.


Povestea lui Cristi Minculescu la Iris

Cristi Minculescu a fost cooptat în trupa Iris pe 9 ianuarie 1980. Era ziua în care împlinea 21 de ani. Primul său concert împreună cu Iris a avut loc pe 5 februarie 1980, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu“ din Bucureşti. Cristi Minculescu a înregistrat cu Iris 19 CD-uri şi DVD-uri. Vocea sa inconfundabilă, considerată de mulţi drept cea mai bună voce a rockului românesc, concertele fulminante, compoziţiile şi maniera proprie de interpretare, dar şi activitatea continuă de aproape 30 de ani l-au făcut una dintre principalele figuri ale lumii rock din România, fiind considerat un artist legendar.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU