11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Jula a marcat pentru Cottbus
Atacantul român Emil Jula a deschis scorul în partida pe care echipa sa, Energie Cottbus, a pierdut-o marţi seară, scor 2-4, pe terenul divizionarei secunde TuS Koblenz, în turul 2 al Cupei Germaniei. Fostul vârf al Oţelului Galaţi a evoluat pe întreaga durată a meciului, la fel ca şi ceilalţi doi jucători români, Ovidiu Burcă şi Sergiu Radu, şi a punctat în minutul 9 al întâlnirii. Tot marţi, în al doilea tur al Cupei Germaniei, s-au mai disputat partidele:  Bayern – Oberhausen 5-0, Borussia M’gladbach – Duisburg 0-1, Nürnberg – Hoffenheim 0-1, Trier – Bielefeld  4-2, Koblenz – Cottbus  4-2, Ahlen – Furth  2-3, Karlsruhe – Dortmund 0-3 şi Bochum – Schalke 04 0-3.
Ionuţ NICA

Sepsi a fost învins de Messi
În etapa a 4-a din Primera Division, campioana en-titre a Spaniei, FC Barcelona, a trecut marţi seară, în deplasare, cu 4-1, de Rancing Santander. Fundaşul român al echipei gazdă, Laszlo Sepsi, a fost integralist în acest meci şi a avut viaţă grea cu adversarul său direct, argentinianul Lionel Messi. De altfel, starul sud-american a punctat de două ori, în minutele 24 şi 63, celelalte două goluri ale trupei lui Josep Guardiola fiind marcate de Ibrahimovic (‘20) şi de Pique (‘27), în timp ce pentru gazde a înscris Serrano (‘72). În celălalt meci disputat marţi seară în runda a 4-a a primei ligi spaniole, adversara Unirii Urziceni din grupa G a Ligii Campionilor, FC Sevilla, a câştigat pe teren propriu, cu 2-0, partida cu Mallorca, bifând astfel al treilea succes din actuala stagiune a Primerei Division. Golurile gazdelor au fost marcate de fundaşul francez Sebastien Squillaci (‘17) şi de mijlocaşul argentinian Diego Pertotti (‘25). Aseară, după închiderea ediţiei, s-au jucat partidele Espanyol Barcelona – Malaga, Villarreal – Real Madrid, Atletico Madrid – Almeria, Xerez – Deportivo La Coruna, Valladolid – Osasuna, Tenerife – Athletic Bilbao, Getafe – Valencia, în timp ce ultimul meci al rundei a 4-a a Primerei Division, Sporting Gijon – Zaragoza, este programat astăzi.
Daniel BISTRICEANU

Tudor va conduce Werder – Athletic
UEFA l-a delegat pe arbitrul român Alexandru Tudor la partida dintre Werder Bremen (Germania) şi Athletic Bilbao (Spania), din runda a doua a grupelor Ligii Europa, care va avea loc pe 1 octombrie. Centralul bucureştean va fi ajutat de asistenţii Cristian Nica şi Aurel Oniţa, în timp ce arbitri adiţionali vor fi Ovidiu Haţegan şi Marius Avram, iar Radu Petrescu va fi rezervă. Prestaţia arbitrilor români va fi monitorizată de observatorul portughez Vitor Melo Pereira. Delegatul din partea UEFA a fost ales letonul Janis Mezeckis. Partida dintre Werder Bremen şi Athletic Bilbao, din etapa a doua a Grupei L a Ligii Europa, se va disputa joi, 1 octombrie, de la ora 20.00.
Daniel BISTRICEANU

Românii şi-au aflat arbitrii
Partida dintre echipa FC Timişoara şi formaţia croată Dinamo Zagreb, din etapa a 2-a a Grupei A a Ligii Europa, va fi condusă de o brigadă de arbitri din Danemarca, avându-l la centru pe Peter Rasmussen, care va fi ajutat de asistenţii Martin Wulff şi Niels Hog. Acest meci se va disputa joi, 1 octombrie, de la ora 22.05, şi va fi transmis de Sport.ro. Confruntarea dintre Dinamo Bucureşti şi formaţia elenă Panathinaikos Atena, din etapa a 2-a a Grupei F a Ligii Europa, va fi condusă de o brigadă de arbitri din Spania, avându-l la centru pe Cesar Muniz Fernandez, care va fi ajutat de asistenţii Jose Manuel Fernandez Miranda şi Javier Hugo Novoa Robles. Disputa este programată joi, 1 octombrie, de la ora 22.05, şi va fi transmisă de PRO TV. Meciul dintre echipa olandeză Twente Enschede şi Steaua Bucureşti, din etapa a 2-a a Grupei H a Ligii Europa, se va disputa joi, 1 octombrie, de la ora 20.00, va fi transmis de PRO TV şi va fi condus de o brigadă de arbitri din Italia, avându-l la centru pe Gianluca Rocchi, care îi va avea ca asistenţi pe Luca Maggiani şi pe Elenito Di Liberatore. Partida dintre PSV Eindhoven şi CFR Cluj, din etapa a II-a a Grupei K a Ligii Europa (joi, 1 octombrie, ora 20.00, în direct la Sport.ro), va fi condusă de o brigadă de arbitri din Norvegia, avându-l la centru pe Tommy Skjerven, iar ca arbitri asistenţi – pe Erik Raestad şi Kim Andre Johnsen.
Daniel BISTRICEANU

Ronaldinho nu renunţă la fotbal
Jucătorul brazilian Ronaldinho, de la AC Milan, a anunţat că este fericit la formaţia italiană şi a negat informaţiile apărute într-un cotidian iberic, conform cărora ar vrea să abandoneze fotbalul la finalul acestui sezon. „Nu m-am gândit niciodată la retragere. Sursa mea de bucurie este şi a fost mereu fotbalul. Sunt foarte fericit la Milano şi la AC Milan, la fel cum am fost şi în celelalte oraşe din care provin cluburile unde am jucat înainte“, a scris pe blogul său personal fostul jucător al lui FC Barcelona şi PSG. Ziarul catalan Sport scrisese despre fotbalistul brazilian că „este dărâmat din punct de vedere psihic şi se gândeşte să îşi încheie cariera la finalul sezonului“. Atacantul lui AC Milan a catalogat drept false informaţiile publicate de cotidianul iberic, precizând că „totul a fost o persecuţie gratuită“. Ronaldinho a fost cumpărat de AC Milan în vara lui 2008 de la FC Barcelona, contra sumei de aproximativ 20 de milioane de euro.
Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS