8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFloarea de portocal, un dar preţios al naturii

Floarea de portocal, un dar preţios al naturii

Floarea de portocal este un produs pe cât de simplu şi de ieftin, pe atât de folositor pentru îngrijire şi sănătate. Virtuţile florii de portocal sunt cunoscute de sute de ani.
 
De foarte mult timp, floarea de portocal şi produsele ce conţin esenţa acestei minuni a naturii sunt folosite pentru că favorizează relaxarea. Arabii au fost primii care au descoperit calităţile florii de portocal, pentru simplul fapt că portocalul amar, cel care o produce, este un arbore foarte răspândit în Africa de Nord. Florile albe şi delicate au un parfum dulceag, extrem de plăcut. Probabil din acest motiv, în Antichitate, floarea de portocal era simbolul purităţii şi era o podoabă nelipsită din coroniţele mireselor.

Beneficii

Diluată în apă călduţă, floarea de portocal emană un miros plăcut, care are proprietăţi calmante, relaxează simţurile şi favorizează somnul. Graţie virtuţilor sale sedative, floarea de portocal este folosită de mămici pentru a calma somnul bebeluşilor.
Dacă optaţi pentru infuzie, puteţi folosi toate părţile arborelui de portocal: florile, fructele, frunzele şi chiar scoarţa întrucât împărtăşesc aceleaşi proprietăţi calmante. Uşor amărui şi cu un parfum discret, toate acestea, dar în special floarea de portocal, au proprietăţi calmante şi reglează funcţionarea sistemului nervos.
Floarea de portocal nu lipseşte nici din „arsenalul“ adepţilor homeopatiei, fiind folosită pe post de antidepresiv natural. În plus, datorită conţinutului bogat de flavonoizi, recunoscuţi pentru acţiunea lor antioxidantă, floarea de portocal favorizează circulaţia sanguină.

Benefică pentru ten

În domeniul cosmeticii, această floare este un element compatibil cu toate tipurile de piele şi poate fi integrat cu succes în loţiunile tonifiante. În plus, cremele care conţin floare de portocală previn apariţia ridurilor. Dacă nu găsiţi pe piaţă produse care să conţină acest ingredient, vă propunem un truc: adăugaţi câteva picături de ulei esenţial de floare de portocală în cremele şi loţiunile cosmetice preferate şi în scurt timp vă veţi bucura de toate beneficiile pe care acest ingredient le aduce frumuseţii dumneavoastră.
În domeniul parfumeriei, florile şi frunzele de portocal sunt procesate prin distilare pentru producerea de esenţe şi parfumuri originale şi sunt foarte discrete.

Folosită şi în gastronomie

În afară de beneficiile pe care le aduce în domeniul sănătăţii şi frumuseţii, floarea de portocal poate fi folosită şi în gastronomie. Floarea parfumează delicat anumite tipuri de carne şi potenţează gustul şi aroma produselor de patiserie.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS