10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Pui cu parmezan

Ingrediente: 2 ouă bătute, 250 g parmezan dat pe răzătoare, 400 g crutoane, o lingură de ierburi mediteraneene, 3-6 căţei de usturoi pisat, 6 jumătăţi de piept de pui dezosate, 2 linguri de ulei de măsline, 350 g pastă de roşii, 6 felii de mozzarella.
Mod de preparare: Încălziţi cuptorul. Puneţi bucăţile de piept de pui într-o pungă de plastic şi bateţi-le ca pentru şniţele. Într-un castron amestecaţi parmezanul ras, condimentele mediteraneene şi crutoanele. Turnaţi ouăle bătute într-un alt vas, înmuiaţi în ele carnea, apoi daţi-o prin amestecul format din parmezan, condimente şi crutoane. Încălziţi ulei într-o tigaie mare, la foc mediu, şi adăugaţi usturoiul pisat, pe care îl căliţi până se rumeneşte. Adăugaţi pieptul de pui şi lăsaţi-l la prăjit timp de 8-10 minute pe fiecare parte sau până când este gata. Într-o tavă tapetată cu ulei turnaţi o parte din pasta de roşii, puneţi deasupra puiul prăjit în tigaie şi turnaţi peste el restul de pastă de roşii. Aşezaţi câte o felie de mozzarella peste fiecare bucată de carne şi daţi totul la cuptor timp de 20 de minute sau până când brânza s-a topit complet.
Menţiuni: se poate servi cu paste şi pâine cu usturoi.
Timp de preparare: 45 minute
Dificultate: medie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS