11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAmerican Foxhound, un câine loial

American Foxhound, un câine loial

American Foxhound sau câinele pentru vulpi american este mai înalt şi mai ager decât câinele pentru vulpi englez. El are un miros foarte dezvoltat şi o vivacitate ieşită din comun.

Câinele pentru vulpi american este un descendent al câinilor englezeşti aduşi pe Tărâmul Făgăduinţei, America, la jumătatea secolului al XVII-lea, pentru a vâna vulpile, conform site-ului www.animale.ro. De-a lungul timpului, câinele pentru vulpi american a fost utilizat pentru a vâna animalele sălbatice şi, iniţial, se pare că fusese folosit pentru a lua urma indienilor americani.
În 1886, câinele pentru vulpi american era recunoscut de către American Kennel Club ca membru al grupei raselor de vânătoare.

Aspectul exterior şi dimensiunile

American Foxhound este un câine de talie medie, cu un bot lung şi picioare lungi şi drepte. Labele sunt mici, ca de pisică, iar urechile sunt situate sub linia frunţii şi pendulante. Ochii sunt mari, bine distanţaţi, căprui, stăruitori. Deşi este asemănător ca înfăţişare cu corespondentul său englez, câinele pentru vulpi american este mai zvelt şi mai înalt. Coada este purtată uşor răsucită la vârf.
Blana câinelui pentru vulpi american este scurtă şi lucioasă, putând fi de orice culoare. Exemplarele adulte pot cântări în jur de 29-34 kg şi pot atinge o înălţime la nivelul greabănului de circa 53-64 cm.

Personalitate

American Foxhound este un câine inteligent şi curajos, cu o personalitate agreabilă. Această rasă adoră vânătoarea şi poate alerga ore în şir. În comparaţie cu câinele pentru vulpi englez, rasa americană este un pic mai zveltă şi mai agilă. Câinele pentru vulpi american este foarte activ, de cele mai multe ori preferând să-şi petreacă timpul într-o „gaşcă“ cu alţi câini. Familiile care-şi doresc să achiziţioneze un câine pentru vulpi american ca animal de companie trebuie să se orienteze spre liniile de expoziţie decât spre cele de vânătoare.
Câinele pentru vulpi american are nevoie de multă mişcare şi este un companion supus şi loial. Este prietenos cu oamenii şi un bun tovarăş pentru copii, dar are tendinţa de a prefera compania altor câini.
Ca şi în cazul câinelui pentru vulpi englez, câinele pentru vulpi american nu este recomandat persoanelor care trăiesc în apartamente de bloc, întrucât necesită prea multă mişcare. El ar prefera să trăiască în mediul rural, unde poate alerga liber şi nestingherit. Câinelui pentru vulpi american îi puteţi da drumul din lesă numai într-o zonă sigură, îngrădită, întrucât are tendinţa de a urmări orice miros care-l tentează, expunându-se diferitelor pericole. De asemenea, fiţi siguri că, precum altor câini de vânătoare, câinelui pentru vulpi american îi place să latre şi să urle.
Această rasă poate fi dresată cu uşurinţă, exemplarele ei putând fi paznici vigilenţi.

Aspecte particulare

Câinelui pentru vulpi american nu-i place să fie lăsat singur fără să aibă ceva de făcut sau să fie închis pentru perioade lungi de timp. Sunt câini inteligenţi care au nevoie de o stimulare mentală pentru a preveni dezvoltarea comportamentelor defectuoase şi de un regim de mişcare adecvat pentru a-şi consuma energia debordantă.
Blana sa scurtă şi netedă este uşor de întreţinut, năpârlind moderat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII