13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMagazinul de Muzică, deschizătorul de inimi

Magazinul de Muzică, deschizătorul de inimi

Îşi deschid porţile de doi ani, adunând în jurul lor suflete care vibrează. Le oferă coveruri, bucuria de a retrăi, poate, o părticică din anii tinereţii sau le fac cunoscută o lume frumoasă, care trăieşte prin linia melodică şi versurile memorabile.

Adrian Blejoiu – voce, Sorin Pătru – tobe, voce, Ionuţ Ilicevici – chitară şi voce şi Laurenţiu Gherghina, chitară bas. Sunt numele reunite sub o singură titulatură: Magazinul de Muzică. Porţile acestui tărâm al muzicii se deschid seară de vară până în iarnă, în cluburile Olteniei. S-au născut în 2007 ca trupă de cover şi de atunci bat la porţile inimii. Au deschis o piaţă nouă la vremea debutului.
„Ideea acestei formaţii s-a născut dintr-o nevoie a noastră de a cânta şi a oraşului, care voia o trupă de cover care să meargă în cluburi şi să schimbe peisajul monoton. Atunci când ne-am format noi ca Magazin de Muzică era o linişte apăsătoare“, a mărturisit Sorin Pătru.
Şi chiar dacă oamenii erau reticenţi la început, au început să iubească acest nou concept. L-au îndrăgit repede şi au început să caute acel grup de băieţi care le aducea muzica trupelor U2, Queen, rock-ul anilor ’60, reggae, fie în seri „tribut“ aduse unor formaţii care au făcut istorie în muzică, fie în seri obişnuite.

Satisfacţia unei reuşite

Pionieri în acest domeniu în Oltenia, de formaţie de cover, Magazinul de Muzică a ştiut întotdeauna să se plieze pe sufletul celor care într-o seară de cântare se aşezau şi aşteptau ca muzica să sune din difuzoare.
„Este foarte important ce piesă alegi. Nu e un job. Trebuie să transmiţi, căci astfel publicul nu reacţionează. Este aceeaşi situaţie ca şi în cazul actorilor. Sunt actori mulţi, dar sunt puţini cei care ştiu şi pot să transmită“, a precizat Adrian Blejoiu. Au reuşit să convingă şi şi-au demonstrat că nimic nu este imposibil. „Am cântat în cadrul unei campanii şi la Potcoava de Olt. Cei de acolo nu erau obişnuiţi cu genul de muzică pe care îl ofeream noi. Cântam U2. Ne-au ascultat totuşi. Le-a plăcut ce auzeau. Din momentul acela am înţeles că «nu se poate» nu există. În orice loc se poate cânta orice“, au completat băieţii.
Şi-au câştigat un loc binemeritat. Porţi ferecate s-au deschis. „La aproape trei ani de la demararea proiectului, piaţa s-a dezmorţit. Ne simţim foarte bine din postura de pionieri ai acestei mişcări. Vom mai bate şi la alte porţi, din alte oraşe“, a precizat Sorin Pătru.
Pasiunea tinereţii, iubirea pentru muzică i-au reunit. Astăzi se cunosc atât de bine, încât deseori cuvintele sunt de prisos. Se simt, căci sunt conduşi de acelaşi sentiment, dragostea de muzică. Inima bate la unison, iar ceea ce se întâmplă seară de seară sunt lucruri fireşti, venite din interior, menite să atingă alte corzi sensibile. O prietenie şi o pasiune împărtăşite vreme de 20 de ani au fost suficiente pentru a da naştere magazinului de suflete, care vibrează pe muzică. Nu au cunoscut teama de a explora un teritoriu nou. Nu aveau nevoie de popularitate, dovadă că, vreme de câteva luni de la înfiinţare, afişele au anunţat un concert unplugged. Într-o seară, numele formaţiei s-a născut în urma unei şedinţe ad-hoc. S-au vehiculat nume de genul Strada Veche, nume româneşti, fireşti, pentru a-I reprezenta. S-a ajuns la Magazinul de Muzică. „Exact cum ai intra într-un magazin de muzică. Intri şi găseşti muzică diversă. Noi cântâm coveruri, deci diversitate există“, a precizat Adrian Blejoiu.
Magazinul de Muzică va continua să-şi deschidă porţile chemând la visare, fie că va fi într-o seară de Gală a Studenţilor, pe 14 sau 15 octombrie, fie că va fi într-o seară frumoasă într-un club în care muzica va încânta graţie celor care o iubesc mai mult decât orice: Adrian Blejoiu, Sorin Pătru, Ionuţ Ilicevici, Laurenţiu Gherghina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII