15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Energia, echipă de criză
CS Otopeni a câştigat turneul amical de baschet masculin de la Târgu Jiu, dotat cu Cupa „Energia“, după ce a învins în finală echipa gazdă, Energia Rovinari, scor 95-87. Dinamo Bucureşti a dispus în finala mică de SCM-U Craiova, scor 94-67, şi s-a clasat pe locul trei. În prima zi a turneului, CS Otopeni a trecut de SCM U Craiova, scor 95-84, iar Energia Rovinari a dispus de Dinamo, scor 88-82. Punctul slab al turneului de la Târgu Jiu a fost arbitrajul, Aurel Oprea, Marius Vlaicu şi Adrian Buşe nemulţumind pe toată lumea. CS Otopeni chiar s-a retras de pe teren în finală după o decizie a arbitrilor, dar a revenit după mai multe minute de parlamentări. Energia Rovinari pare mai puţin competitivă comparativ cu sezonul trecut, singurul plus fiind la nivelul conducătorului de joc, unde Tyner este superior lui Jackson. Gorjenii suferă la recuperare, Theo Evans regretând plecarea pivotului Kibwe Trim. Clubul CS Pandurii Târgu Jiu, cu sprijinul autorităţilor locale, a inaugurat în weekendul trecut două terenuri de baschet în incinta Complexului Sportiv Municipal, singurele din oraş, investiţia ridicându-se la circa 270.000 de lei. La tăierea panglicii a fost prezentă şi Carmen Tocală, preşedinta Federaţiei Române de Baschet.
Cristi PEPTAN

CSU Craiova, două medalii la spadă
Spadasinele de la CS Universitatea Craiova au obţinut două medalii, una de argint şi una de bronz, la Campionatul Naţional şi Superliga la scrimă, competiţii desfăşurate în weekend la Predeal. La individual, Loredana Iordăchioiu a câştigat medalia de argint, fiind învinsă în finală de fosta sa colegă de club, craioveanca Anca Măroiu, legitimată la Steaua Bucureşti. Între cele opt finaliste s-au mai regăsit două sportive de la CS Universitatea, Raluca Sbârcea (locul 6) şi Roxana Lazăr (locul 7). În întrecerea pe echipe, fetele de la CS Universitatea Craiova, pregătite de Mircea Alecu, au învins în lupta pentru medalia de bronz o altă echipă din Bănie, CSM, cu scorul de 45-38. Echipa CS Universitatea a fost alcătuită din Loredana Iordăchioiu, Roxana Lazăr, Oana Puiu, Cristina Leu şi Oana Drăcea, iar pentru CSM (antrenor Ionel Bărbosu) au tras Diana Donoiu, Andreea Cătălina, Marina Tiţa şi Alice Tudor. A treia formaţie craioveană, LPS „Petrache Trişcu“ (antrenor Daniel Matache), formată numai din junioare, s-a clasat pe locul şapte şi a retrogradat în Divizia A.
Daniela MITROI-OCHEA  

Bobocii de la Trişcu, primiţi cu fast
Elevii care au trecut ieri pentru prima dată pragul Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova au avut parte de o deschidere de an şcolar specială. Toţi „bobocii“ au plecat spre clase pe sub o arcadă făcută de spadele reprezentanţilor secţiei de scrimă şi de paletele sportivilor de la secţia de badminton. Ca în fiecare an, elevii prezenţi la festivitatea de deschidere au privit încântaţi demonstraţii judo, karate, scrimă, lupte şi dansuri. La ceremonia de deschidere, în care managerul şcolii, Dănuţ Anghel, a făcut oficiile de gazdă, au fost prezenţi Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, Dan Magla, directorul CSM Craiova, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, printre care şi noul inspector pe probleme de sport, Cătălin Brânduşoiu, cel care până de curând a ocupat funcţia de director adjunct la „Petrache Trişcu“. De la începutul anului şi până în prezent, sportivii de la LPS „Petrache Trişcu“ au obţinut 136 de medalii.
Daniela MITROI-OCHEA

Ema Bogdan a ratat trofeul la dublu
Tenismana craioveană Elena „Ema“ Bogdan şi partenera sa, thailandeza Noppawan Lertcheewakarn, au pierdut finala probei de dublu din cadrul turneului de juniori de la US Open, fiind învinse de Valeria Solovieva (Rusia) şi Maryna Zanevska (Ucraina), scor 1-6, 6-3, 10-7. În finala de simplu junioare s-a impus britanica Heather Watson, care a învins-o pe Yana Buchina (SUA), scor 6-4, 6-1, iar la simplu masculin, învingător a fost austriacul Bernard Tomic, care a trecut de Chase Buchanon (SUA), scor 6-1, 6-3. Tot duminică seară a avut loc şi finala de dublu masculin a turneului US Open, iar în ultimul act s-au impus Marton Fucsovics (Ungaria) şi Cheng Peng Hsieh (Taipei), care au trecut de francezii Julien Obry şi Adrien Puget, scor 7-6, 7-5, 5-7, 10-1.
Alexandru VÎRTOSU

Kim Clijsters a câştigat US Open-ul
Tenismana Kim Clijsters s-a impus în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 7-5, 6-3, în finala ultimului turneu de Mare Şlem al anului, US Open. Belgianca de 26 de ani a ajuns pe tabloul principal datorită unui wild-card, ea revenind în competiţii după doi ani de absenţă, timp în care a devenit mamă. Acesta este cel de-al doilea titlu de Mare Şlem cucerit de Clijsters, după ce s-a mai impus la Flashing Meadows şi în 2005. Kim Clijsters a devenit prima jucătoare posesoare a unui wild-card din istorie, care a câştigat US Open. „M-a ajutat mult faptul că am avut-o pe fetiţa mea aici, cu mine. M-a ajutat să mă menţin concentrată pe tenis. Acum vreau doar să mă întorc acasă, să revin la rutina familială“, a spus belgianca. „Nu acesta era planul meu la US Open. Am revenit ca să văd cum merg lucrurile, să retrăiesc senzaţiile de pe teren. Mulţumesc organizatorilor că mi-au dat oferit şansa să îmi apăr titlul cucerit în 2005“, a completat Kim Clijsters.
Alexandru VÎRTOSU

Atletele, în afara podiumului la Salonic
Ultimele reprezentante ale României la turneul IAAF de la Salonic (Grecia) nu au izbutit să se numere printre medaliate, Angela Moroşanu, Nicoleta Grasu şi Anca Heltne obţinând rezultate sub aşteptări. Moroşanu a terminat pe locul patru în proba de 400 m garduri (54:62 secunde). Acelaşi loc a fost ocupat şi de Nicoleta Grasu în finala de la aruncarea discului, cu o performanţă de 61,57 m. Mult mai prost s-a clasat Anca Heltne, aceasta a ocupat locul opt la aruncarea greutăţii, cu o performanţă de 17,68 m. În concursul de la Salonic, România a mai fost reprezentată de Ancuţa Bobocel (locul nouă la 3.000 m obstacole) şi Monica Stoian (locul şapte la aruncarea suliţei).
Alexandru VÎRTOSU

Barrichello s-a impus în MP al Italiei
Pilotul brazilian al echipei Brawn GP, Rubens Barrichello, şi-a adjudecat primul loc în Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, disputat pe circuitul de la Monza. Barrichello, care a bifat astfel a zecea victorie din carieră şi a doua în acest sezon, a fost urmat în clasament de colegul său de echipă, britanicul Jenson Button, iar pe locul trei s-a clasat finlandezul Kimi Raikkonen (Ferrari). Locul patru a fost ocupat de germanul Adrian Sutil (Force India), pe cinci s-a clasat spaniolul Fernando Alonso (Renault), iar finlandezul Heikki Kovalainen a terminat pe şase. În puncte a terminat şi germanul Nick Heidfeld (locul şapte, BMW) şi compatriotul său Sebastian Vettel (locul opt, Red Bull). În urma acestei „duble“, echipa Brawn GP conduce detaşat în clasamentul constructorilor, având 146 de puncte, în timp ce Red Bull a strâns 105,5 puncte, iar Ferrari 62 de puncte. După MP al Italiei, Formula 1 părăseşte definitiv Europa în acest sezon, urmând ca etapa viitoare să aibă loc la Singapore, în nocturnă, pe 27 septembrie.
Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS