13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCe mâncăm la serviciu?

Ce mâncăm la serviciu?

Cum ne putem păstra o minte sprintenă şi un corp sănătos? Acordând o mare atenţie alimentaţiei. Însă, din cauza deplasărilor sau a programului de la locul de muncă, uneori este dificil să găsim un echilibru între alimentaţie şi serviciu.

Principalele reguli pentru o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă sunt cunoscute de toată lumea, însă nu sunt întotdeauna uşor de adoptat atunci când trebuie să luăm masa la birou sau în altă parte. Din cauza programului de la locul de muncă, mulţi dintre noi suntem obligaţi să ciugulim câteva ceva chiar în timp ce lucrăm sau să mâncăm repede un sandviş într-o pauză. Însă, pentru a ne alimenta corect, trebuie să încercăm să nu facem acest lucru în fiecare zi.
Dacă nu aveţi posibilitatea să încălziţi la serviciu mâncarea adusă de acasă, nu alegeţi în schimb produsele de la fast-food, ci alimentele care se consumă reci, cum ar fi sandvişurile sau salatele. Oricât aţi fi de tentaţi să comandaţi o pizza împreună cu colegii în pauza de prânz sau o shaorma, nu uitaţi că aceste alimente, pe lângă faptul că sunt pline de calorii, au un aport scăzut de vitamine şi substanţe benefice organismului.
Dacă în zona în care lucraţi există restaurante, cu siguranţă vor avea „meniul zilei“ la un preţ accesibil, astfel încât puteţi mânca sănătos. În acest caz, nu omiteţi supa sau ciorba, o friptură uşoară şi o salată şi, mai ales, un fruct la desert, şi nu o prăjitură.
Încercaţi, de asemenea, să vă faceţi un program al meselor, să luaţi masa la aproximativ aceeaşi oră în fiecare zi şi să nu renunţaţi la masa de prânz înlocuindu-o cu pufuleţi, biscuiţi, chipsuri, sărăţele… Excludeţi pe cât posibil dulciurile, cele mai mari furnizoare de calorii, şi înlocuiţi-le cu fructe proaspete.

Fructele, sursă de energie

Numeroase fructe pot fi consumate într-o pauză de masă: piersici, banane, prune, portocale, mere, pere, cireşe, mandarine, în funcţie de sezon. Dacă nu aveţi timp la serviciu să le mâncaţi, pregătiţi de acasă o salată de fructe. Includeţi în salata de fructe pe care o pregătiţi acasă şi nuci, întrucât acestea sunt foarte bogate în magneziu, fosfor, potasiu, vitamine, săruri minerale şi acid folic. Consumul de fructe uscate reprezintă cea mai simplă metodă de a vă face plinul cu lipide uşor asimilabile de organism. Ele sunt o alternativă bună a desertului, însă trebuie consumate cu moderaţie din cauza conţinutului mare de calorii.
De asemenea, pregătiţi-vă de acasă salate de legume cu peşte, piept de pui sau de curcan, care vă oferă un aport de proteine şi nu foarte multe calorii. Nu folosiţi dressinguri pe bază de maioneză pentru salate, ci înlocuiţi-le cu ulei de măsline sau cu un iaurt.
Singurele băuturi pe care ar trebui să o consumaţi zilnic la locul de muncă sunt apa, care vă asigură o bună hidratare, şi sucurile naturale de fructe.
Cu iaurturi şi alte produse lactate de băut pe bază de fructe, puţin calorice şi cu un aport suficient de glucide şi proteine, vă puteţi încheia pauza de masă într-o notă dulce.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS