Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Concert simfonic dedicat deschiderii noului an şcolar
Filarmonica „Oltenia“, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, prezintă luni, 14 septembrie, de la ora 18.30, în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova, cu prilejul deschiderii noului an şcolar, un concert simfonic. În programul serii se regăsesc pagini muzicale de mare popularitate, Uvertura Academică („Gaudeamus igitur“) de Brahms, Simfonia nr. 55, „Învăţătorul“ (partea I) de Haydn, „Muzica apelor“ (partea I) de Fr. Handel, „Anotimpurile“ – „Toamna“ (partea a III-a) de Vivaldi, solist Aurel Piculeaţă (vioară), Simfonia a VI-a „Pastorala“ (partea a IV-a, „Furtuna“) de Beethoven, Rapsodia română nr. 1 de Enescu şi altele. Dirijor va fi Octav Calleya (Spania). Îşi va da concursul Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia“.
Mirela MARINESCU

Liviu Rebreanu – drumul creaţiei
Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ găzduieşte, în perioda 1-24 septembrie, o expoziţie de carte dedicată operei şi personalităţii lui Liviu Rebreanu şi cuprinde, pe lângă binecunoscutele volume de nuvele şi romane, teatru, corespondenţă şi publicistică. La dispoziţia vizitatorilor stau confesiunile scriitorului – un jurnal în două volume, dar şi alte texte cu caracter documentar – „Cu soţul meu“, de Fanny Rebreanu (soţia sa) şi „Pământul bătătorit de părintele meu“, de Puia Rebreanu (fiica lui Liviu Rebreanu). De asemenea, expoziţia cuprinde numeroase imagini inedite din viaţa scriitorului, aflate în colecţiile bibliotecii. Evenimentul marchează 65 de ani de la trecerea în nefiinţă a scriitorului.
Mirela MARINESCU

Chris Rea va concerta la Bucureşti
Chris Rea va concerta la Bucureşti pe 6 februarie 2010, spectacolul fiind inclus în turnelul european de promovare a celui mai recent album al artistului, „Still So Far To Go – The Best Of Chris Rea“, anunţă organizatorii evenimentului. Cu o carieră ce se întinde pe mai bine de 30 de ani şi cu numeroase piese devenite clasice în lumea rock-ului şi a blues-ului internaţional, Rea are la activ un portofoliu impresionant, ce cuprinde 22 de albume de studio, opt albume de compilaţie, două albume înregistrate în apariţiile live şi un material cu piese apărute pe coloana sonoră a filmului „La Passion“.
NewsIn

Filme româneşti la Festivalul de la Londra
„Amintiri din epoca de aur“, realizat de Cristian Mungiu, şi „Cea mai fericită fată din lume“, regizat de Radu Jude, vor reprezenta România la Festivalul Internaţional de Film de la Londra, la categoriile Cinema Europa, respectiv Film on the Square, potrivit organizatorilor evenimentului.
„Amintiri din epoca de aur“, colajul de filme scurte regizate de Cristian Mungiu, Oana Uricaru, Hanno Hoefer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu, sub coordonarea primului, a fost proiectat în 2009 la Cannes, în cadrul categoriei Un Certain Regard. Filmul „Cea mai fericită fată din lume“, cu Andreea Boşneag în rolul principal, a fost prezentat anul acesta la Cannes, în cadrul programului ACID (Association du Cinema Independant pour sa Diffusion). Lansat în 1957, Festivalul de Film de la Londra se va desfăşura anul acesta între 14 şi 29 octombrie şi are în program peste 300 de filme, unele dintre ele urmând să fie prezentate în premieră mondială.
NewsIn

Faceţi „Primul pas“ în Piaţa „Mihai Viteazul“
Asociaţia „I.S. Drăgulescu“ organizează sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 18.00, în Piaţa „Mihai Viteazul“ evenimentul intitulat „Primul pas – Trăieşte pentru a da mai departe!“. Evenimentul are un caracter spontan şi urmăreşte reacţia şi implicarea cetăţenilor. „Dorinţa noastră este aceea de a pune câte un zâmbet pe buzele craiovenilor şi de a-i determina să ducă mai departe acest zâmbet prin implicarea lor în acest tip de evenimente. Dorim să insuflăm craiovenilor dorinţa de a se implica în orice fel de activitate care presupune dezvoltarea relaţiilor interumane, pentru ca împreună să reuşim să reclădim bazele unei societăţi sănătoase. «Primul pas» reprezintă începutul unui lung şir de evenimente cu caracter social“, a precizat Vlad Drăgulescu, preşedintele Asociaţiei. 60 de tineri voluntari vor crea un minispectacol de dans. Spectatorii sunt invitaţi să danseze împreună cu voluntarii, coregrafia simplă fiind creată special pentru ei.
Mirela MARINESCU

Scriitori români vor participa la Târgul Bok&Bibliotek de la Göteborg
Scriitorii români Ioan Es. Pop, Gyorgy Dragoman, Carmen Francesca Banciu şi Dan Coman vor participa, între 24 şi 27 septembrie, la cel mai mare târg de carte din Scandinavia, Bok&Bibliotek de la Göteborg, informează reprezentanţii Institutului Cultural Român din Stockholm. În cel de-al treilea an de participare la această manifestare, ICR Stockholm organizează un program de seminarii şi lecturi având ca punct de plecare ultimele traduceri în limba suedeză – volumul de versuri „Ieudul fără ieşire“ al poetului Ioan Es. Pop, un număr tematic de poezie românească contemporană al revistei Komma şi romanul „Regele alb“ al scriitorului maghiar de origine română Gyorgy Dragoman. La această ediţie a târgului vor mai participa scriitorii Carmen Francesca Banciu şi Dan Coman, precum şi criticul literar Jeana Jarlsbo.
NewsIn

Exit mobile version