17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSalată de dovlecei şi ardei copţi

Salată de dovlecei şi ardei copţi

Ingrediente: 450 g de dovlecei tăiaţi pe lungime în felii de 2 cm, 2 ardei graşi roşii tăiaţi în patru, 50 ml de ulei de măsline extravirgin, 2 linguri de oţet balsamic, 2 linguriţe de zahăr brun, 2 linguri de busuioc tocat, sare şi piper
Mod de preparare:
Amestecaţi legumele cu 2 linguri de ulei, sare şi piper şi puneţi-le la copt pe grătar, timp de 6-8 minute. Întoarceţi din când în când legumele. Dacă folosiţi o tigaie pentru a coace ardeii şi dovleceii, prăjiţi-i pe rând, pentru ca aceştia să nu se ardă prea tare. După ce s-au copt, scoateţi legumele într-un bol şi lăsaţi-le acoperite timp de 10 minute. Curăţaţi ardeii şi tăiaţi-i cubuleţe. Procedaţi la fel şi cu dovleceii. Combinaţi oţetul, zahărul brun, sare, piper şi restul de ulei. Puneţi în acest amestec legumele şi busuiocul şi lăsaţi-le în bol timp de 15 minute, pentru ca aromele să se combine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS