6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Sienna Miller vrea să trăiască în America
Actriţa Sienna Miller, care şi-a petrecut copilăria în New York înainte ca părinţii ei să se întoarcă în Anglia, va locui în acest oraş următoarele patru luni. Actriţa, de 27 de ani, a mărturisit că se gândeşte chiar să se mute definitiv în Statele Unite.
Ea a declarat pentru revista Gotham: „Cred că ai mereu afinităţi pentru oraşul în care te-ai născut. Am o grămadă de motive ca să locuiesc la New York. Este un loc minunat. Mă gândesc că poate mă voi îndrăgosti de el şi că nu voi mai putea să-l părăsesc la sfârşitul sejurului“.

Un britanic din opt profesează meseria la care a visat
Doar un britanic din opt profesează meseria la care a visat când era mic, se arată într-un sondaj realizat recent în Marea Britanie. Acesta arată că, în timp ce mulţi copii visau să devină astronauţi sau mari dansatori, doar aproximativ 12 la sută dintre persoanele intervievate au reuşit să practice meseria la care visau când erau mici. Dacă majoritatea fetelor îşi doreau să devină educatoare, iar băieţii fotbalişti, 70 la sută dintre adulţi au declarat că şi-au schimbat vocaţia când au crescut. Majoritatea britanicilor îşi dau seama abia când ajung la maturitate că visul iniţial este greu de îndeplinit.
Doar o persoană din două mărturiseşte că vrea mai întâi să se formeze şi apoi să-şi realizeze visul. Mulţi au acum o meserie la care nici nu se gândeau când erau copii.
În ordinea preferinţelor, femeile ar fi vrut să devină învăţătoare, doctoriţe, vedete rock sau femei de afaceri, în timp ce bărbaţii ar fi preferat să fie fotbalişti, afacerişti, vedete rock, piloţi sau doctori.

Şoferii de autobuze, obligaţi să slăbească pentru a nu-şi pierde locul de muncă

O societate de transport în comun din Hull, Anglia, a cerut şoferilor de autobuze să slăbească pe motiv că riscă să rupă scaunele. Purtătorul de cuvânt al companiei Stagecoach, Tony Fieldsend, a explicat că angajaţii supraponderali vor fi reîncadraţi în alte domenii de activitate dacă nu vor slăbi. El a precizat că există un adevărat risc asupra sănătăţii şi securităţii pentru şoferii de autobuze de peste 127 de kilograme.
Astfel, un program de repunere în formă va fi discutat de societate şi de cei 350 de angajaţi. Fieldsend a mai spus că noile scaune ale autobuzelor suportă o greutate maximă de 140 de kilograme, uneori chiar mai puţin. La rândul lor, angajaţii s-au arătat indignaţi, spunând că este vorba de discriminare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS