10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCe creme de ochi folosiţi?

Ce creme de ochi folosiţi?

Când pielea începe să-şi piardă din tonicitate, este timpul să apelaţi la primele arme antirid. Cutele nazogeniene devin vizibile, iar ridurile de expresie au tendinţa să se imprime mai mult. Aşadar, recurgeţi la cremele pentru conturul ochilor.

Câteva trucuri vă pot ajuta să nu afişaţi pe frunte anii pe care îi aveţi. În primul rând, nu folosiţi acelaşi produs pentru prevenirea primelor riduri sau pentru dezumflarea pungilor de sub ochi. Hidrataţi-vă tenul de două ori pe zi. Puteţi să vă regăsiţi strălucirea utilizând o cremă hidratantă: cele care conţin antioxidanţi (vitamina E, licopen, sâmburi de struguri) încetinesc îmbătrânirea, cele pe bază de vitamine (A şi C) tonifică, iar cele cu acizi graşi hidratează în profunzime. Evitaţi fondul de ten mat, rezervat pielii grase, care evidenţiază micile riduri de pe faţă. În ceea ce priveşte alimentaţia, consumaţi nuci şi fructe. Nucile, alunele şi migdalele sunt bogate în seleniu, care luptă împotriva efectelor devastatoare ale razelor ultraviolete. Pe de altă parte, fructele sunt bogate în antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi, nocivi pentru celule. Extractele de hamamelis, struguri roşii, castane de India şi arnica au mari proprietăţi decongestionante şi tonifiante, ele ameliorând microcirculaţia, inclusiv cea a ochilor. Somnul este şi el important. Dacă vă culcaţi mai devreme cinci zile pe săptămână, creşteţi şansele de a avea o privire senină. Nu uitaţi, de asemenea, de soare. Acesta este duşmanul numărul unu al pielii dumneavoastră. Nu ieşiţi niciodată afară fără a folosi creme de protecţie solară, care nu doar că elimină riscul de a face cancer de piele, ci evită şi apariţia ridurilor.

Ridurile „laba gâştei“

Marea mobilitate a pleoapelor (clipim de circa 20.000 de ori pe zi), caracteristicile lor anatomice asociate cu modificările provocate de îmbătrânire explică apariţia ridurilor „laba gâştei“. Înainte de a recurge la chirurgie, mizaţi pe acizii aminaţi, mai precis, pe hexapeptide, care funcţionează cam în acelaşi fel ca botoxul, blocând semnalele nervoase care ne fac să clipim. Cremele nu acţionează la fel de radical ca botoxul, însă împiedică ridurile să se accentueze.

Dezumflarea pungilor de sub ochi

Umflarea anormală a pleoapelor inferioare, deosebit de accentuată dimineaţa, este cauzată de un depozit de grăsime. Pielea pleoapelor fiind foarte fină şi deformabilă, perniţele de grăsime pe care se sprijină ochiul pot face o mică hernie, numită „pungă“. De cele mai multe ori ereditare, pungile se accentuează odată cu vârsta, dar şi din cauza stresului sau a oboselii. În acest caz, apelaţi la sulfat de dextran, un activ antiedematos sau la peptide, întrucât aceşti activi stimulează producerea de colagen.

Remedii împotriva cearcănelor

Sunteţi mereu întrebată dacă sunteţi obosită? Şi asta doar din cauza cearcănelor de sub pleoapele inferioare. Fie că sunt cauzate de oboseală, de stres sau sunt moştenite, cearcănele sunt provocate de o modificare a tonusului canalelor limfatice. Dacă circulaţia se derulează prost, pigmenţii sanguini se acumulează în ţesutul conjunctiv şi dau ochiului o culoare deosebită, care variază între galben închis şi negru. Din fericire, noi activi precum haxoxylul întăresc micile vase prea fragile în timp ce retinolul, un derivat al vitaminei A, luminează conturul ochilor, făcând pielea de pe pleoapa inferioară mai puţin transparentă.

Sfaturi pentru ochii sănătoşi

Pentru a avea mereu ochii odihniţi şi sănătoşi  trebuie să respectăm un anumit program zilnic, care trebuie să cuprindă două etape principale de demachiere şi de după demachiere. Se vor folosi dischete demachiante de bumbac umede şi un gel de curăţare hidratant. Apa şi săpunul nu pot îndepărta toate urmele de machiaj şi pot cauza uscarea pielii. După demachiere se aplică o cremă pe porţiunea de sub ochi şi apoi se îndepărtează după zece minute, folosind dischete demachiante.
Specialiştii în cosmetică recomandă vizita la medic odată la doi ani. Trebuie să lucraţi sau să citiţi în lumină suficientă; odihniţi-vă ochii la cel puţin 30 de minute atunci când citiţi, când folosiţi calculatorul sau când priviţi obiecte îndepărtate; folosiţi ochelari de protecţie atunci când lucraţi cu substanţe chimice caustice, lemn sau aparate puternice; folosiţi ochelari speciali pentru sporturile în care v-aţi putea răni ochii; purtaţi ochelari de soare când este nevoie.
Ochii obosiţi pot fi trataţi cu comprese calmante pentru ochi. Aceste comprese sau dischete demachiante înmuiate în suc de castraveţi sau extract de cartofi vă ajută să alungaţi oboseala şi să readuceţi luminozitatea ochilor. Întindeţi-vă în pat, aplicaţi-le pe ochi şi relaxaţi-vă timp de 10 minute.
Nu este recomandat  să priviţi direct la soare şi nu vă ştergeţi la ochi cu mâna încercând să îndepărtaţi un obiect străin. Clipiţi şi spălaţi-vă ochii cu apă rece. Dacă nu reuşiţi astfel, consultaţi un doctor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS