12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Ziua Mondială a Roşcaţilor
Peste 3.000 de roşcaţi din toate colţurile lumii şi-au dat întâlnire la sfârşitul săptămânii trecute în oraşul Breda din Olanda, pentru a participa la ziua mondială ce le este dedicată. După cum informează Corriere.it, evenimentul a ajuns deja la cea de-a patra ediţie, principalul organizator fiind olandezul Bart Rouwenhorst.
„Sărbătorim şi în acelaşi timp arătăm tuturor că suntem mândri de particularitatea noastră“, a spus Bart, care, deşi este blond, a mărturisit că este un „roşcat convins“. La reuniunea din Breda, au sosit roşcaţi din peste 34 de ţări, printre care Statele Unite, Belgia, Franţa, Germania, Singapore, Emiratele Arabe, Scoţia şi Africa de Sud. La „Redhead Days“ sunt „bineveniţi“ însă toţi roşcaţii: de la cei cu părul portocaliu deschis până la cei cu roşu închis, indiferent de sex, provenienţă şi vârstă, singura condiţie fiind ca nuanţa părului să fie naturală. Timp de două zile, au loc reuniuni ştiinţifice, dezbateri, expoziţii de toate felurile, picnicuri, petreceri sau plimbări cu barca.

La sală, pentru a scăpa de divorţ

Îngrijoraţi de numărul tot mai mare de divorţuri provocate de obezitatea femeilor, parlamentarii din Bahrein au cerut guvernului să construiască mai multe săli de sport dedicate exclusiv doamnelor. Propunerea vine din partea Comisiei pentru Servicii Sociale din cadrul Parlamentului din Manama, ea fiind acceptată de cei mai mulţi dintre deputaţi. Potrivit unui studiu realizat pe un eşantion de 1.200 de femei, 34 la sută din populaţia de sex feminin din Bahrein „suferă de obezitate“, în timp ce 28,35 la sută este supraponderală. Rezultă astfel că 62,45 la sută dintre reprezentantele sexului frumos „riscă să divorţeze“. Vestea a fost primită cu satisfacţie de reprezentanta Ministerului Sănătăţii, Kheiriya Mousa, care consideră că noile săli de sport sunt o „bună soluţie pentru a înlătura orice scuză a sedentarelor“. Medicul Nawal Abdallah, preşedintele Serviciilor Sociale din cadrul Ministerului Sănătăţii, a amintit că serviciul pe care îl reprezintă „a oferit găzduire multor femei care au avut probleme cu partenerii din cauza greutăţii lor“.

Părinţi de culoare, copii albinoşi

Povestea familiei De Andrade din Brazilia a uimit specialiştii din toată lumea, reprezentând un caz la un milion. După cum informează cotidianul italian La Repubblica, Rosemere Fernandes şi Joao, ambii de culoare, sunt părinţii a cinci copii superbi. Până aici nimic ieşit din comun. Numai că trei dintre copii sunt albinoşi. „Îngerii“, cum le spune mama, s-au născut cu un defect genetic, care îi face vulnerabili la razele soarelui. Micul Kauan, de cinci ani, Ruth Caroline, de zece ani, şi Esthefany Caroline, de opt ani, pot să vadă plaja din Olinda, unde au crescut, doar atunci când plouă. În restul timpului, ei sunt nevoiţi să stea mai mult în casă, cu ferestrele şi uşile închise. Pentru a ieşit la aer, ei au nevoie de cremă de protecţie specială, care costă în jur de 100 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS