10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCurrywurst - un simbol de muzeu

Currywurst – un simbol de muzeu

Nu puteţi spune că aţi vizitat Berlinul dacă nu aţi încercat măcar o dată specialitatea oraşului: legendarul currywurst, şi anume cârnaţi cu sos de roşii şi curry, lângă nelipsita halbă de bere rece.

Alături de Brandeburger Tor, clădirea Reichstag-ului sau Zidul Berlinului, legendarul currywurst se poate mândri pe drept cuvânt cu statutul de simbol al culturii şi istoriei capitalei Germaniei. Prezent la orice colţ de stradă, la preţuri mai mult decât convenabile, celebrul cârnăcior berlinez are, începând de luna trecută, propriul muzeu. Deutsches Currywurst Museum a fost inaugurat pe Schutzenstrasse, nu departe de celebrul Checkpoint Charlie, situat lângă zidul care despărţea oraşul. Ineditul muzeu găzduieşte diverse sortimente de cârnaţi, de toate mărimile şi pregătite după reţete tradiţionale, al căror secret este însă păstrat cu sfinţenie de generaţii. În ciuda faptului că este destul de „tinerel“, el apărând pe piaţă în urmă cu 60 de ani, cârnatul  picant a devenit mâncarea preferată a germanilor. Mai exact, povestea lui a început într-o zi ploioasă de septembrie, în 1949, nu cu mult după terminarea războiului, când Herta Heuwer, o nemţoaică de 36 de ani, a avut ideea de a-i comercializa. În scurt timp, cârnatul cu curry a devenit extrem de popular, iar preţurile modice şi rapiditatea cu care se pregăteşte au făcut să capete apelativul de „friptura săracilor“. Potrivit statisticilor, în fiecare an, în Germania, se vând peste 800 de milioane de currywurst, ceea ce ar însemna că fiecărui german îi revin zece.  

Tradiţie în Berlin

Întins pe o suprafaţă de peste 1.100 de metri pătraţi, muzeul oferă vizitatorilor posibilitatea să cunoască îndeaproape istoria currywurst-ului, dar şi să afle informaţii interesante despre reţete, ingrediente şi origine. În plus, copii vor putea afla informaţii special adaptate pe înţelesul lor. Şi pentru ca o vizită la acest muzeu să devină o experienţă memorabilă, organizatorii l-au dotat cu fel de fel de instalaţii tridimensionale, dar şi cu un magazin de suveniruri şi un restaurant, unde turiştii înfometaţi vor putea degusta celebrul currywurst. Potrivit directorului Birgit Breloh, 200 de persoane vor putea vizita simultan muzeul între orele 10.00 şi 22.00, preţurile biletelor variind între 7 şi 10 euro. Conducerea muzeului s-a declarat extrem de încrezătoare în succesul acestui proiect, estimând chiar că aici vor sosi anual 350.000 de vizitatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU