Acasă Magazin Scurte ştiri

Scurte ştiri

Cătuşă din secolul XVII descoperită pe malul Tamisei
Arheologii londonezi au descoperit de curând pe malul Tamisei o cătuşă de picior cu bilă, în stare aproape perfectă de conservare, informează site-ul zigonet.com. Echipa de specialişti care a analizat vestigiul este de părere că obiectul, care are aproximativ 300 de ani, spune o poveste de groază. Cătuşa, care se pare că datează din secolul XVII sau XVIII, era acoperită de noroi şi închisă, ceea ce înseamnă că prizonierul care o purta s-a înecat în fluviu încercând să evadeze. „Descoperirea noastră aduce aminte de o nuvelă scrisă de Charles Dickens. E posibil ca omul respectiv să se fi eliberat de cătuşă, dar la fel de probabil este ca el să fi murit înecat, încercând să scape de ea. Încă nu ştim exact, dar nu am mai găsit aşa ceva până acum“, a explicat arheologul Kate Sumnal. Obiectul este în prezent expus la un muzeu de pe malul Tamisei.

Nelly Furtado, eliberată de spiritul latin
Nelly Furtado a declarat că, atunci când cântă în limba spaniolă, are un sentiment foarte plăcut de eliberare, informează site-ul mag4you.com. Cântăreaţa, născută în Canada, într-o familie de portughezi, urmează să lanseze pe piaţă albumul „Mi Plan“, primul ce conţine piese în limba spaniolă. Nelly Furtado spune că i se pare mult mai uşor să îşi exprime trăirile şi sentimentele într-o altă limbă decât cea maternă. „Cred că acest album conţine primele mele cântece de dragoste adevărate. Nu sunt versuri complicate şi nu fac filosofie, însă faptul că pot să cânt într-o limbă atât de muzicală şi pot să-mi exprim spiritul latin mă eliberează, iar asta mă face să cred că încet, dar sigur, voi deveni o artistă completă“, a explicat Nelly Furtado.

Salvată de taximetristul care o ducea la dializă
Viaţa unei americance din Arizona a fost salvată de un şofer de taxi în cel mai neaşteptat mod. Potrivit site-ului usatoday.com, când s-a urcat în taxiul condus de Thomas Chappell, Rita Van Loenen nu s-a gândit nici o secundă că acest om o va salva de la moarte. Femeia, care suferea de o gravă afecţiune a rinichilor şi avea nevoie periodic de dializă, a mers de mai multe ori la spital cu taxiul condus de Chappel şi după câteva astfel de întâlniri, bărbatul s-a oferit să îi doneze un rinichi pentru a o salva. Deşi a fost surprinsă de o asemenea propunere generoasă, şocul cel mai mare a venit odată cu rezultatele testelor de compatibilitate: cei doi aveau aceeaşi grupă de sânge, iar taximetristul s-a dovedit a fi donatorul perfect.

Exit mobile version