12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSecretele unui look natural

Secretele unui look natural

Culorile aurii, arămii ale fardurilor de ochi, batonul corector, un ruj într-o nuanţă roz, o linie subţire de rimel vă pot ajuta să afişaţi un look natural, cucerind prin eleganţă şi simplitate.

V-aţi săturat de machiajul încărcat al feţei şi v-aţi dori o imagine care să se apropie de natural. Nu aţi vrea însă să renunţaţi definitiv la produsele cosmetice. Sunteţi dispuse să faceţi un compromis: să combinaţi produsele cosmetice cu frumuseţea naturală, astfel încât să obţineţi o înfăţişare care să vorbească de simplitate şi eleganţă. Câteva dintre sfaturile specialiştilor în domeniul machiajului vă pot ajuta să străluciţi prin naturaleţe.

Sfaturi uşor de pus în aplicare

Vedetele de la Hollywood v-au încântat întotdeauna cu acea înfăţişare naturală, o apariţie glamour, feminină. Părul este discret pus în valoare, la fel ca şi ochii şi buzele. V-aţi dori o imagine asemănătoare, aşa că make-up- stiliştii vin să vă ajute cu câteva sfaturi. În primul rând, trebuie să aveţi grijă de ochi. Pentru machiajul lor, alegeţi o cutie de farduri din care să nu lipsească un trio de culori pastelate, în nuanţe de auriu, arămiu şi maro. Mai întâi aplicaţi o nuanţă deschisă de fard pe toată pleoapa, până la baza sprâncenelor. Apoi, conturul se va estompa cu o pensulă compactă. Şi lucrurile nu se sfârşesc aici, căci va trebui să aplicaţi apoi un ton mediu, pe care să-l îmbinaţi cu cel folosit anterior. La final va veni şi rândul tonului mai închis. Acesta va fi aplicat pe linia genelor şi la colţul exterior al ochiului.
Nu uitaţi nici de tuşul de ochi. Cel mai potrivit este cel maro, căci, susţin specialiştii, cel negru pare prea dur pentru un machiaj natural. Şi totuşi, dacă această culoare nu este pe placul dumneavoastră, puteţi recurge la un tuş negru. Dacă tuşul vi se pare greu de aplicat, folosiţi o pensulă foarte subţire pe care să o treceţi printr-un fard de pleoape cu textură cremoasă.
Alt produs cosmetic care nu trebuie folosit în nici un caz în exces este fondul de ten, căci pielea are nevoie să respire, iar aspectul de faţă încărcată nu aduce nici pe departe cu naturaleţea. El poate fi foarte uşor înlocuit cu batonul corector.
De pe măsuţa de cosmetice nu trebuie să vă lipsească nici luciul de buze într-o nuanţă roz. Şi dacă totuşi această nuanţă nu vă avantajează şi nu vreţi să daţi greş, recurgeţi la următorul truc atunci când încercaţi să găsiţi culoarea potrivită: muşcaţi-vă uşor buzele pentru a vedea felul în care se colorează şi apoi potriviţi-vă rujul cu această nuanţă. În momentul achiziţionării unui astfel de produs, nu uitaţi să luaţi în considerare şi alt factor: nuanţa tenului dumneavoastră. Astfel, dacă este închis, optaţi pentru tonuri de bej sau piersică. În schimb, dacă aveţi pielea palidă, încercaţi rozul deschis. Evitaţi, în cazul unui machiaj natural al buzelor, orice fel de maro şi rujurile mate sau opace.
Pentru pomeţi, alegeţi un fard de obraz în tonuri cât mai naturale, piersică sau bej, în locul unei nuanţe puternice care încarcă faţa.

O coafură pe măsură

Coafura este şi ea importantă, deoarece încadrează chipul şi finalizează lookul. Lăsat să cadă lejer pe umeri, fără prea multe produse cosmetice care să-l încarce, părul va arăta mult mai bine. Plin de viaţă, acesta este atributul care trebuie să caracterizeze podoaba capilară, aşa că nu trebuie decât să uscaţi părul cu ajutorul unei perii mari şi rotunde. La final, puteţi folosi placa doar de la jumătatea firului spre vârfuri, ca să nu pierdeţi din volumul de la rădăcină. Părul va arăta natural, dar îngrijit, în acelaşi timp.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII