5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPiesele de vestimentaţie ale toamnei 2009

Piesele de vestimentaţie ale toamnei 2009

Puloverele largi, în spiritul anilor ‘80, sarafanele din bumbac purtate cu o bluză albă cu fundă, rochiile negre, jachetele din fetru, cardiganul lung sunt câteva dintre piesele vestimentare care vor face moda în toamna acestui an.

Chiar dacă ne mai bucurăm de zilele de vară, toamna bate la uşă. Designerii şi-au pus la punct colecţiile, prezentându-le pe podiumurile de modă.
Puloverele largi sunt în trend, devenind o piesă de rezistenţă. Cu mâneci largi, lungi sau trei sferturi, cu gulerul în V sau rotund, din bumbac sau din caşmir, puloverele largi aduc vestimentaţiei un plus de feminitate. Purtate cu o pereche de colanţi, cu cizmuliţe sau cu pantofi cu toc, puloverele lungi vă vor aduce comoditatea şi eleganţa de care aveaţi nevoie.

Propunerile designerilor români

Şi designerii români au scos la rampă creaţiile vestimentare pentru toamna – iarna 2009/2010. Agnes Toma recreează în mod original motivele goth-rock. Rozul şi negrul se regăsesc pe aceeaşi rochie, care vă pune în evidenţă atunci când participaţi la un eveniment important. Nuanţele contrastante se vor regăsi şi în colecţia Agnes Toma.
Ludmila Corlăteanu readuce în prim-plan sarafanul de bumbac purtat cu o bluză albă cu fundă, rochiile negre adorabile, jachetele de fetru şi accesoriile îndrăzneţe ale unor piese în nonculori (alb, negru, gri) asortate unor dresuri roşii ca focul.
Pe de altă parte, în colecţiile Andreei Tincu se regăsesc salopetele fluide şi tricotajele voluminoase. Contrastul este şi el prezent în colecţia sa atât în ceea ce priveşte aspectul formelor (volum/nonvolum), al nonculorilor (alb/negru), cât şi în ceea ce priveşte materialul din care sunt confecţionate (mat/lucios, gros/subţire).
Veţi regăsi, de asemenea, în colecţiile autohtone sau de peste hotare piese de vestimentaţie cu influenţe militare. Jachetele cu umeri ascuţiţi şi embleme, vestele care amintesc de ţinutele militare, purtate cu o pereche de blugi skinny şi tocuri uriaşe, vor face furori în această toamnă.
Asimetria este cuvântul de ordine al altor colecţii. De la topurile cu un singur umăr, la mânecile inegale, piesele asimetrice vor face concurenţă vestimentaţiei clasice.
De pe podiumurile prezentărilor de modă nu a lipsit în cadrul colecţiilor toamnă/iarnă nici cardiganul lung. În culori îndrăzneţe, puloverul lung purtat peste o rochie sexy rămâne în lumina reflectoarelor şi în această toamnă.

Tendinţele toamnei, pe scurt

În ceea ce priveşte culorile, toamna se anunţă un sezon al nuanţelor neon, care se vor regăsi pe baretele pantofilor, pe curele, dar şi pe fustele şi rochiile mini, căci motoul unor designeri pare să fie „lumea este mai frumoasă atunci când e colorată“.
La capitolul noutăţi se încadrează şi accesoriile amuzante: inelele funky, brăţările cu mesaje, accesoriile Hello Kitty. Le vor face concurenţă bijuteriile gigantice. Cu cât sunt mai mari şi mai îndrăzneţe, cu atât va fi mai bine. Şi pentru că nimic nu iese mai mult în evidenţă decât aurul delicat şi preţioasele diamante, puteţi alege cerceii lungi, fantezişti.
Ţintele se vor regăsi cam peste tot, de la pantofi, la genţi şi haine. Şi dacă până mai ieri credeaţi că fermoarele sunt numai pentru genţi şi cizme, designerii le aduc pe rochii, fuste, curele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS