10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Mutu uită de datorii când joacă
Atacantul român al Fiorentinei, Adrian Mutu, susţine că decizia dată de TAS, pe 31 iulie, prin care este obligat să achite daune de 17 milioane de euro clubului Chelsea Londra, îl afectează doar în viaţa personală, nu şi atunci când intră pe gazon. „În afara terenului nu sunt deloc în apele mele, nici nu pot să fiu. Acea amendă este un lucru care îmi afectează viaţa privată. Totuşi, când intru pe teren este ca o uşurare sufletească“, a precizat „Briliantul“. Internaţionalul român a marcat sâmbătă golul prin care AC Fiorentina a obţinut o remiză în deplasare, cu Bologna (1-1), şi a precizat că este destul de mulţumit de evoluţia sa, având în vedere că este al doilea joc oficial pentru el în aproape patru luni. „Trebuie doar să ajung la forma maximă. Având în vedere că, în ultimele patru luni, nu am jucat decât două meciuri oficial, consider că în partida cu Bologna a fost destul de bine, ţinând cont de golul pe care l-am marcat şi de faptul că am obţinut un egal“, a spus Mutu. Atacantul român a început meciul de sâmbătă din postura de rezervă, fiind introdus pe gazon în minutul 46, în locul lui Jovetici.
Daniel BISTRICEANU

Tănasă, „dublă“ pentru Metalurg
Fostul atacant al Universităţii Craiova, Ciprian Tănasă, a înscris duminică două goluri în victoria de pe teren propriu a lui Metalurg Doneţk, scor 3-0, în faţa lui Metalurg Zaporoje, din etapa a 5-a a campionatului din Ucraina. Jucătorul român a fost titular şi a marcat în minutele 30 şi 61, iar cu aceste două reuşite a ajuns la „cota trei“ în actualul sezon. Transferat în primăvară din postura de jucător liber, Tănasă a înscris de trei ori şi în returul sezonului trecut. Graţie acestei victorii, Metalurg Doneţk a acumulat opt puncte în cinci etape.
Daniel BISTRICEANU

Maximilian Nicu, titular în meciul Hertha Berlin – Bochum
Internaţionalul român al formaţiei Hertha Berlin, Maximilian Nicu, a fost titular în partida din deplasare cu VfL Bochum, pe care echipa sa a pierdut-o cu 1-0. Mijlocaşul român a jucat în acest meci până în minutul 61, când a fost înlocuit cu Raffael. În urma acestui rezultat, Hertha Berlin a coborât pe locul 13 în clasament, cu o singură victorie în trei etape. Rezultatele complete înregistrate în runda a treia din Bundesliga: Hoffenheim – Schalke 0-0, Dortmund – Stuttgart 1-1, Köln – Eintracht 0-0, Freiburg – Leverkusen 0-5, Nürnberg – Hannover 0-2, Mainz – Bayern 2-1, Bochum – Hertha 1-0, Wolfsburg – Hamburg 2-4, Bremen – Mönchengladbach 3-0. Clasament: 1. Bayer Leverkusen 7 puncte; 2. Hamburger SV 7; 3. FC Schalke 7; 4. VfL Wolfsburg 6; 5. FSV Mainz 5; 6. Eintracht Frankfurt 5; 7. Werder Bremen 4; 8. Hannover 4; 9. VfB Stuttgart 4; 10. Borussia Mönchengladbach 4; 11. VfL Bochum 4; 12. Borussia Dortmund 4; 13. Hertha BSC Berlin 3; 14. Bayern München 2; 15. TSG 1899 Hoffenheim 2; 16. FC Nürnberg 1; 17. FC Köln 1; 18. SC Freiburg 1.
Daniel BISTRICEANU

Românii de la Cottbus, învinşi acasă
Fotbaliştii români Ovidiu Burcă, Sergiu Radu şi Emil Jula au fost titulari în partida pe care echipa lor, Energie Cottbus, a pierdut-o duminică, scor 1-3, în faţa lui Greuther Furth, în etapa a 3-a a ligii secunde din Germania. Burcă, fost fundaş al Universităţii Craiova, a purtat banderola de căpitan al gazdelor şi a fost integralist, la fel ca Jula, în timp ce Sergiu Radu a fost înlocuit cu Borner în minutul 73. Energie a deschis scorul prin Shao, în minutul 16, dar a rămas în inferioritate numerică în minutul 36, când arbitrul l-a eliminat pe Brzenska. Greuther Furth a marcat prin Allagui (‘38-penalty, ‘44) şi Nobahkt (‘63). După trei etape, formaţia la care evoluează cei trei jucători români este pe locul 7, cu patru puncte.
Daniel BISTRICEANU

Dică, două goluri la debutul în Grecia
Atacantul român Nicolae Dică a debutat cu o „dublă“ în tricoul formaţiei elene Iraklis Salonic, în meciul câştigat duminică, scor 2-1, în deplasare, în faţa echipei pregătite de Ilie Dumitrescu, Panthrakikos, al cărui gol a fost reuşit de Marius Mitu. Dică punctat în minutele 29 şi 77, în timp ce Marius Mitu a înscris în minutul 69. Atât Dică, cât şi Victoraş Iacob au fost titulari pentru echipa pregătită de Oleg Protasov, în timp ce la Panthrakikos Ilie Dumitrescu a preferat să înceapă doar cu Daniel Orac printre titulari, în timp ce pe Mitu l-a introdus pe teren în minutul 58. Meciul dintre Panthrakikos şi Iraklis a contat pentru prima etapă a campionatului Greciei. Adversara lui FC Vaslui din play-off-ul Ligii Europa, AEK Atena, nu a evoluat în această etapă, meciul său cu Olympiakos Pireu fiind amânat din cauza incendiilor din apropierea capitalei.
Ionuţ NICA

Cristian Chivu a fost doar rezervă
la partida Inter – Bari

Cristian Chivu, căpitanul echipei naţionale a României, a fost rezervă la Internazionale Milano, în meciul pe care campioana Italiei l-a terminat la egalitate, scor 1-1, în compania nou-promovatei Bari, în prima etapă din Serie A. Inter a deschis scorul în minutul 56, din penalti, prin camerunezul Samuel Eto’o, care reuşeşte să înscrie la debutul oficial. Kutuzov a marcat în minutul 74 pentru echipa care a câştigat ediţia precedentă a Serie B şi a stabilit scorul final. Rezultatele înregistrate duminică în Serie A: Catania – Sampdoria 1-2 (Morimoto 38 / Pazzini 9, Gastaldello 90); Genoa – Roma 3-2 (Criscito ‘49, Zapater ‘69, Biava ‘83 / Taddei ‘54, Totti ‘64); Juventus – Chievo 1-0 (Iaquinta ‘11); Lazio – Atalanta 1-0 (Rocchi ‘22). La gazde, Ştefan Radu a fost rezervă; Livorno – Cagliari 0-0; Palermo – Napoli 2-1 (Cavani ‘44, Miccoli ‘75 – penalti / Hamsik ‘73). La gazde, Dorin Goian a fost rezervă; Udinese – Parma 2-2 (Di Natale ‘45 – penalti, ‘89 / Paloschi ‘42, Lucarelli ‘49); Inter Milano – Bari 1-1 (Eto’o ‘56 / Kutuzov ‘74).
Ionuţ NICA

Catalanii au suflat Supercupa
celor de la Athletic Bilbao

FC Barcelona a învins, cu 3-0, pe teren propriu, pe Athletic Bilbao, şi a câştigat Supercupa Spaniei. Golurile gazdelor au fost reuşite de Messi (50, 68-penalti) şi Bojan (72). La meci au asistat 61.000 de spectatori. În tur, Barcelona a învins cu scorul de 2-1. Formaţia antrenată de Guardiola a câştigat eventul sezonul trecut, iar în Supercupă a întâlnit finalista Cupei. Pe „Nou Camp“ au evoluat următoarele formaţii: FC Barcelona: Valdes – Alves, Puyol, Pique (Pedro 76), Maxwell – Xavi, Toure, Keita – Messi, Ibrahimovic (Bojan ‘71), Henry (Busquets ‘75). Athletic: Iraizoz – Iraola, Ustaritz, X. Etxebarria, Koikili – David Lopez (Iturraspe 60), Orbaiz, Gurpegui, Gabilondo – Etxeberria (Toquero 56), Diaz de Cerio (Ion Velez 46). Barcelona va disputa pe 28 august Supercupa Europei împotriva formaţiei Şahtior Doneţk, într-un meci care va avea loc la Monaco.
Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS