10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa ce visează femeile?

La ce visează femeile?

Femeile sunt veşnic contemplative. Ele caută deseori ca prin intermediul viselor să evadeze din cotidian. Dragoste, familie, casă, evadare, frumuseţe, călătorii… sunt doar câteva dintre lucrurile la care aspiră reprezentantele sexului frumos.

Femeia secolului al XXI-lea, adesea prezentată ca o luptătoare parcă scoasă din filmele lui Tarantino, visează tot la dragoste. Majoritatea femeilor mărturisesc că aşteaptă dragostea cea mare, eternă. Visul a 65 la sută dintre tinere, cu vârste cuprinse între 16 şi 34 de ani, este să-şi întâlnească iubirea şi să rămână veşnic în braţele alesului lor.
În ceea ce priveşte sexul, femeile visează, în mod surprinzător, doar o oră pe zi la o partidă de amor, spre deosebire de bărbaţi, care se gândesc cam toată ziua. Cercetătorii au arătat că aproximativ 70 la sută dintre femei îşi alocă o oră pe zi fanteziilor sexuale, în reprize de câte 15 minute, adică patru reprize dimineaţa, la prânz, seara şi înainte de miezul nopţii, când constată că a mai trecut o zi fără sex. Conform acestui studiu, 50 la sută dintre femei se plâng că viaţa lor sexuală este nesatisfăcătoare în afara acestor reprize de fantasmare.
Pentru mai mult de jumătate dintre femei, cea mai frecventă fantezie este legată de aventura cu un personaj celebru. Specialiştii spun că aceasta apare mai ales la femeile implicate într-o relaţie sentimentală de lungă durată, ca o împlinire „sinceră“ a dorinţei de a încerca şi ceva nou. Dintre acestea, 82 la sută visează să se lase seduse de un bărbat după toate regulile artei, 78 la sută visează la o partidă de sex cu un personaj celebru, la sex cu un necunoscut (62 la sută), la poziţii extravagante (45 la sută), la sex cu o femeie (39 la sută) sau visează să îi privească pe alţii în timp ce fac sex (37 la sută).

Iubitul celei mai bune prietene

Un sondaj realizat de un institut german la comanda revistei pentru femei Petra arată că trei sferturi dintre femei visează la iubitul celei mai bune prietene. Potrivit rezultatelor sondajului realizat de Institutul Gewis din Hamburg, prietenia nu constituie un factor care să împiedice infidelitatea, iar monogamia este o practică minoritară. La sondaj au participat 1.037 de femei, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 39 de ani. 76 la sută dintre participantele la studiu au declarat că ar fi gata să „sufle“ partenerul celei mai bune prietene. Respondentele au declarat că ar fi dispuse să compromită o veche prietenie pentru a avea o relaţie de lungă sau scurtă durată, bazată pe iubire sau sex, cu alesul celei mai bune amice. Motivul cel mai des invocat a fost „Dragostea scuză totul“. Aproape 25 la sută dintre femei consideră că o relaţie cu iubitul celei mai bune prietene este un tabu.

Cariera, mai importantă decât familia

Dacă în urmă cu zeci de ani femeia nu îşi punea deloc problema independenţei financiare, astăzi, această independenţă ocupă un loc important în viaţa ei. Majoritatea femeilor tinere pun cariera înaintea familiei sau chiar exclud familia în favoarea carierei. De cele mai multe ori, pentru succesul profesional se plăteşte un preţ destul de mare. Foarte multe familii sau cupluri se destramă întrucât cei doi sunt prinşi în ierarhia lor subiectivă, au alte tipuri de activităţi şi nu au timp pentru viaţa de cuplu.
Patru femei din zece vor să ajungă în top management. Potrivit unui studiu realizat la nivel global de firma de recrutare şi leasing de personal Manpower, peste 30 la sută dintre femei aspiră la poziţia de vicepreşedinte în cadrul organizaţiei, în timp ce 11 la sută vor să ajungă în boardul companiei.

Călătoria, o pasiune

41 la sută dintre femei visează la cât mai multe călătorii. Această dorinţă de a călători este asociată aproape întotdeauna cu o destinaţie îndepărtată sau exotică. Ele îşi doresc să meargă în deşert sau pe o insulă exotică, într-un loc liniştit. Îşi imaginează că sunt hipnotizate de un apus de soare, cu un pahar de ceai de mentă în mână…
Ele au nevoie de o schimbare radicală de cadru, de o distanţă cât mai mare de casă pentru a uita de grijile zilnice şi a-şi încărca bateriile: America de Sud cu ritmurile sale trepidante, Africa şi safari, Asia misterioasă şi parfumurile sale îmbietoare. Pentru altele, cea mai seducătoare călătorie este înconjurul lumii, în căutarea culturilor diferite.

Schimbarea lookului, o dorinţă arzătoare

Toate femeile visează, măcar o dată în viaţă, să-şi schimbe corpul, dacă s-ar putea. Ele spun că le-ar reveni zâmbetul pe buze dacă ar avea posibilitatea să se „retuşeze“ cu ajutorul chirurgiei plastice şi că ar avea mult mai multă încredere în forţele proprii dacă s-ar simţi în formă. 56 la sută dintre ele visează să aibă o siluetă de invidiat şi ar face orice pentru a-şi atinge scopul.
Orice femeie doreşte să arate splendid, să aibă o garderobă atrăgătoare şi optim aleasă, să poată achiziţiona în fiecare săptămână câte o piesă vestimentară sau un accesoriu la care râvneşte de multă vreme.

O nouă faţă a căminului

Femeile îşi imaginează că ar putea schimba totul. 31 la sută dintre ele visează să-şi schimbe casa sau măcar decoraţiunile interioare. Cele mai creative adoră să inventeze tot soiul de decoraţiuni, în timp ce doamnele a căror pasiune este shoppingul şi, bineînţeles, sunt mai înstărite visează la arhitecţi celebri care să le schimbe casa. Însă, toate aspiră la acelaşi ţel: să trăiască într-un cadru estetic, primitor, într-un loc unde să se simtă bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII