24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Lyon a zdrobit-o pe Anderlecht
Prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor s-a încheiat miercuri seară, când s-au disputat ultimele cinci partide din această fază a competiţiei. Patru dintre aceste meciuri au fost câştigate de oaspeţi, una singură revenind gazdelor. Olympique Lyon şi-a asigurat accesul în faza grupelor Ligii Campionilor după ce a dispus acasă de Anderlecht cu 5-1. La pauză, formaţia de pe „Stade Gerland“ conducea cu 4-0, prin golurile marcate de Pjanici (‘10), Lopez (‘15-penalti), Bastos (‘39) şi Gomis (‘42). Anderlecht a redus din diferenţă prin Suarez (‘58), însă, după numai patru minute, Gomis a înscris din nou pentru Lyon, stabilind astfel scorul final al partidei: 5-1. În celelalte patru partide disputate miercuri în cea mai importantă competiţie fotbalistică europeană intercluburi, oaspeţii s-au impus pe linie: Levski Sofia – Debrecen 1-2 (Bardon ‘51 / Bodnar ‘12, Czivthovics ‘76), Panathinaikos Atena – Atletico Madrid 2-3 (Salpingidis ‘47, Leto ‘74 / Maxi Rodriguez ‘37, Forlan ‘63, Aguero ‘70), RB Salzburg – Maccabi Haifa 1-2 (Zickler ‘57 / Ghadir ‘22, Arbeitman ‘84), Ventspils – FC Zurich 0-3 (Vonlanthen ‘12, Aegerter ‘55, Djurici ‘75). Meciurile retur se vor disputa pe 25 august.
Daniel BISTRICEANU

Ogăraru este curtat de FC Bruges
Internaţionalul român George Ogăraru, care este legitimat la echipa belgiană Ajax Amsterdam, este curtat de formaţia belgiană FC Bruges, care profită de faptul că antrenorul „lăncierilor“, Martin Jol, l-a anunţat pe fostul fundaş al Stelei că nu are nevoie de serviciile sale. Ogăraru este sub contract cu clubul din Amsterdam până în 2010, care l-a împrumutat sezonul trecut la Steaua. Revenit în vară în lotul lui Ajax, Ogăraru a fost anunţat de noul antrenor al grupării batave, Martin Jol, că nu se va baza pe el în această stagiune. Ajax Amsterdam l-a achiziţionat pe George Ogăraru în 2006, de la Steaua, în schimbul a 3,3 milioane de euro. În cele două sezoane în care a evoluat pentru gruparea batavă, fundaşul român a bifat 44 de meciuri. În cazul în care se va transfera la FC Bruges, Ogăraru va lucra din nou cu fostul său tehnician de la Ajax, Adrie Koster.
Daniel BISTRICEANU

Mourinho s-a supărat pe Lippi
Selecţionerului „Squadrei Azzurra“, Marcello Lippi, a spus recent că Juventus Torino este favorita sa în lupta pentru titlu din Serie A. Această declaraţie l-a scos din sărite pe portughezul Jose Mourinho, tehnicianul campioanei en-titre a Italiei, Internazionale Milano, care s-a declarat şocat de atitudinea selecţionerului italian. „Este pentru prima dată când văd un selecţioner al unei echipe naţionale, care este o adevărată instituţie, spunând că o anumită formaţie va câştiga campionatul. Chiar dacă gândeşte aşa, faptul că o spune în presă reprezintă o lipsă de respect“, a spus antrenorul lusitan, care a câştigat în sezonul trecut titlul de campion al Italiei cu Inter. Marcello Lippi, campion mondial cu Italia în 2006, a reamintit faptul că, în cursul carierei sale de antrenor, a lucrat atât la Juventus, cât şi la Inter Milano, adăugând că declaraţia sa trebuie privită doar ca un pronostic.
Daniel BISTRICEANU

United, învinsă de o nou-promovată
Nou-promovata Burnley a câştigat miercuri seară, cu scorul de 1-0, meciul disputat în etapa a doua împotriva campioanei Manchester United. Golul victoriei gazdelor a fost reuşit de Robbie Blake, în minutul 19. Burnley a revenit în prima ligă după 33 de ani, iar antrenorul campioanei, Alex Ferguson, a recunoscut că s-a simţit umilit la finalul meciului, iar toţi jucătorii sunt de vină pentru înfrângere. „Sunt sigur că îşi vor lua revanşa etapa viitoare, contra lui Wigan, dar toţi suntem dezamăgiţi de acest rezultat foarte prost. Terenul a fost foarte bun, aşa că nu avem nici o scuză“, a spus Ferguson. Antrenorul scoţian a opinat că un moment foarte important al partidei a fost când portarul lui Burnley, Brian Jense, a apărat penaltiul executat de Michael Carrick. „Cred că am fi câştigat dacă marcam atunci. În repriza secundă am luat mai multe decizii proaste. Trebuia să profităm de şanse şi de posesie. Burnley a meritat victoria, au muncit mult, iar suporterii au fost fantastici“, a adăugat acesta.
Daniel BISTRICEANU

Italienii inventează paşaportul fanilor
Roberto Maroni, ministrul de interne al Italiei, a declarat că măsura prin care se încearcă o identificare mai bună a suporterilor echipelor este benefică, iar numărul violenţelor va fi redus. Echipele vor fi obligate să elibereze fanilor anumite cărţi de identitate, iar din luna ianuarie numai posesorii unor astfel de documente vor avea dreptul de a fi în tribune la meciurile pe care echipa preferată le va susţine în deplasare. „Consider că este o soluţie practică şi este punctul culminant al unei serii de măsuri luate pentru a reduce violenţele din stadioane. Ele vor avea efect. Numărul de răniţi şi arestaţi a scăzut în ultimul timp. Mai există şi alt aspect, aceste «paşapoarte» le vor permite cluburilor să-şi formeze un grup de fani loiali, aşa că au avantajele lor în urma acestui sistem“, a spus ministrul Maroni.
Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS