6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinJamaica, unică prin izul colonial

Jamaica, unică prin izul colonial

Dacă îţi doreşti să găseşti un tărâm unde timpul să stea în loc şi unde să poţi avea parte de relaxare totală, Jamaica este locul potrivit.

Frumuseţile naturii şi cultura pe care le veţi descoperi aici sunt punctele forte ale acestei ţări, iar oamenii foarte deschişi şi veseli fac din Jamaica un loc unde îţi poţi petrece o vacanţă de neuitat.
Jamaica, denumită şi Insula însorită, este patria romului, a muzicii reggae şi a legendarului Bob Marley. Aceasta se prezintă într-un colorit strălucitor, cu luxuriante recifuri de corali, cu cascade lucitoare, cu păduri tropicale spectaculoase şi plaje nesfârşite.
Încadrat de munţi înalţi, peisajul încântă privirile cu flori şi plante exotice multicolore, jungle dese şi verzi, pajişti şi văi pitoreşti, nenumărate cascade care parcă hrănesc râurile insulei.

Locul ideal de vacanţă

În timp ce lumea întreagă este înspăimântată de criza economică mondială, turismul din Jamaica nu pare să fie atins de aceste probleme. Serviciile excelente şi preţurile accesibile fac din această destinaţie una din ce în ce mai vizitată de turiştii din întreaga lume. Găseşti de toate, de la hoteluri cu apartamente la doi paşi de plajă şi un personal gata să-ţi îndeplinească orice dorinţă, până la spa-uri numai bune să te scape de tensiunea acestor vremuri de criză. La aşa tratament, şi pofta de mâncare este pe măsură, iar bucătarii jamaicani sunt foarte buni şi pregătesc unele dintre felurile cele mai exotice.
Dar Jamaica are şi alte atuuri. Ţărmul insulei este presărat cu vile şi conace, multe din perioada colonială, frecventate de capete încoronate, vedete de prim rang şi artişti.
Jamaica este una dintre cele mai căutate insule, unde starurile de muzică reggae şi rock, medici şi avocaţi, scriitori şi artişti vin să-şi petreacă vacanţele.
Jamaica din cântecele lui Harry Belafonte este astăzi un loc ideal de vacanţă, cu plaje albe de nisip fin, hoteluri luxoase, vile cochete, ascunse de palmieri.
Această ţară are unicitatea ei culturală, cu rădăcini africane şi combinaţii coloniale. Insula este acoperită de munţi înalţi, vârful Munţilor Albaştri atingând 2.256 m, este străbătută de 120 de râuri şi multe izvoare minerale. Pe insulă se vorbesc limba engleză şi limba locală, patois. Jamaica are cea mai variată climă dintre toate insulele din Caraibe, chiar dacă se înscrie printre ţările cu climă tropicală. Temperatura medie de-a lungul coastei este între 22 şi 31 de grade Celsius.

Staţiuni pe alese

Staţiunile pe care le puteţi găsi aici sunt: Montego Bay, Ocho Rios, Negril, Treasure Beach, Kingston.
Ocho Rios este situată în mijlocul coastei de nord, fiind punctul perfect de plecare în explorarea insulei. În mod particular, staţiunea este cunoscută datorită celei mai populare atracţii, Dunn’s River Waterfalls, grădinilor tropicale şi plantaţiilor.
Montego Bay este al doilea oraş ca mărime, în golful cu acelaşi nume, şi are numeroase reminiscenţe arhitecturale coloniale.
Negril este o staţiune în vestul insulei, cu o plajă de 10 km de nisip alb. De-a lungul acesteia se întind hotelurile şi vilele de vacanţă cu înălţimi care nu depăşesc palmierii din jur, pentru că aici grija pentru ambianţa naturală este o prioritate.

Nu trebuie să rataţi!

Rick’s Café – Negril, celebra cafenea unde puteţi să degustaţi o cafea extraordinară şi să aşteptaţi apusul de soare. Este vorba de cafeaua din Munţii Albaştri, pe care o puteţi descoperi într-o vizită pe vârful muntelui.
Merită vizitate, de asemenea, Muzeul „Bob Marley“, Rose Hall – fosta casă a Annei Palmer, Montego Bay – un oraş vibrant şi colorat, cu restaurante şi cluburi foarte bune. The Cage, fostul loc de vânzare al sclavilor, este astăzi  restaurant. Negril este vestit pentru plajele sale cu nisip alb şi fin.

Oferte turistice

Un bilet de la Bucureşti până la Montego Bay pleacă de la 699 de euro, iar din Capitală până la Kingston porneşte de la 750 de euro.
Paralela 45 are câteva oferte pentru această destinaţie: 300 de euro/zi de persoană la un hotel de patru stele, într-un regim all inclusive, în Negril; 345 euro/zi de persoană la un hotel de cinci stele, în regim all inclusive, toate acestea le găsiţi în Montego Bay; la Ocho Rios preţul este de 325 de euro.
Ultramarine Travel Internaţional oferă un sejur de opt zile la un hotel de cinci stele, la preţul de 975 de euro.
Dacă doriţi să staţi mai mult, adică 15 zile, agenţia Z Tour vă oferă un sejur la un hotel de cinci stele la preţul de 3.000 de euro.

Date generale despre Jamaica

Capitală: Kingston.
Populaţie: 2.650.000 de locuitori.
Suprafaţă: 11.000 km – de 22 de ori mai mică decât România.
Este împărţită în trei regiuni subdivizate în 14 districte.
Staţiuni: Montego Bay, Ocho Rios, Negril, Treasure Beach, Kingston.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS