21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn look dictat de accesorii

Un look dictat de accesorii


Designerii s-au gândit cum poate o locuinţă să arate periodic altfel şi au ajuns la concluzia că modul cel mai simplu este acela de a înlocui accesoriile. Puteţi obţine o locuinţă într-un stil contemporan, fresh sau poate una retro, cu aer boem.

Este de preferat ca atunci când vă hotărâţi să vă redecoraţi casa, fie o goliţi de mobilier, fie vă apucaţi de acest lucru din faza de finisare interioară. Vom vorbi despre amenajarea unei locuinţe noi, în faza de finisaje interioare. De la început trebuie să hotărâm ce anume ne dorim, astfel încât să alegem parchetul, gresia, uşile, obiectele sanitare şi chiar accesoriile de la instalaţia electrică în armonie cu viitorul mobilier. Designerii Oana şi Lucian Malutan consideră că este foarte important ca proprietarul locuinţe să aibă încredere în echipa de decoratori. „Apartamentul despre care vom vorbi este situat într-un imobil nou, care se află în stadiul de finisare interioară, aşa că am putut interveni şi la acest capitol. În ceea ce priveşte compartimentarea, am trasat un semiperete cu un gol gen «fereastră», pentru a obţine mai multe zone de interes decât erau prevăzute în planul constructorului. Dacă, iniţial, bucătăria era în prelungirea livingului, în urma acestei semiseparări au rezultat trei zone distincte, şi anume: zona de gătit, locul de luat masa (care, în funcţie de necesităţile locatarilor, poate avea rolul de birou) şi zona de relaxare şi home-cinema.
Pentru mobilare am făcut un proiect tridimensional, în care am elaborat designul integral al tuturor pieselor de mobilier din apartament. Pentru living am conceput un corp de mobilier cu spaţii deschise, deoarece, necunoscând particularităţile viitorilor locatari, am vrut să le oferim posibilitatea de a-l folosi pentru diverse opţiuni. Acesta poate servi la depozitarea cărţilor, dar şi a obiectelor decorative. După ce am finalizat proiectul tridimensional al mobilierului, l-am prezentat beneficiarilor, care l-au acceptat fără rezerve, după care l-am dat spre execuţie unei firme de profil, care face mobilier la comandă“, a spus designerul Oana Malutan.

Cromatică diversă

Canapeaua are un aspect cubist, corespunzător stilului minimalist al amenajării, şi respectă din perspectiva culorilor baza neutră folosită în restul zonei de zi. Pentru obţinerea senzaţiei de plutire pe parchetul închis, dar şi pentru crearea unei inversiuni în raport cu scaunele care au picioarele maro şi şezutul alb, a fost adoptată varianta cu soclul alb şi şezutul maro.
În privinţa structurii cromatice, s-a mers pe o bază neutră a pieselor fixe (zebrano antracit şi alb pentru living; caramel şi alb pentru dormitor) şi pe o accesorizare bicoloră în fiecare cameră, cu obiecte decorative viu colorate, care pot fi schimbate periodic cu alte două culori. În prezent, accesorizarea este reprezentată de violet şi verde în zona de zi. „Dacă doresc, beneficiarii pot înlocui cele două tonuri cu alte două culori intense şi contrastante. Acelaşi lucru se poate petrece şi în dormitor, unde accesorizarea este reprezentată de oranj şi albastru marin. Cu alte cuvinte, prin alegerea ulterioară a unei alte game de patru culori tari, eventual complementare, se poate obţine un spaţiu locuibil care să pară mereu altul. Deoarece ne-a fost destul de greu să găsim obiecte decorative care să propună exact aceleaşi tonuri de violet, verde, albastru şi oranj, am cumpărat vopsele corespunzătoare şi am vopsit manual anumite obiecte decorative (vaze, boluri)“, a spus Oana Malutan.

Laura ILICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU