22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum reacţionaţi după ce v-a înşelat?

Cum reacţionaţi după ce v-a înşelat?

Este extrem de dureros să aflaţi că partenerul v-a înşelat, însă drumul de la iertare la uitare este şi mai greu de suportat. Chiar dacă doriţi să-i daţi iubitului dumneavoastră o nouă şansă, din nefericire, relaţia cu el nu va mai fi niciodată la fel de frumoasă.

Mitul marii iubiri, căsătoria… există atâtea motive să credeţi în dragostea exclusivă, care va dura veşnic. Însă, nu se întâmplă întotdeauna aşa cum ne-am fi aşteptat şi multe dintre doamne se confruntă cu infidelitatea partenerului. Unele femei preferă să rupă relaţia imediat, însă altele acceptă să-i mai dea o şansă iubitului infidel. În acest caz, iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă salvaţi cuplul după ce partenerul v-a înşelat.

Încercaţi să-l înţelegeţi

Atunci când intervine o astfel de criză într-un cuplu, acest lucru lasă urme. Dacă doriţi să vă salvaţi relaţia, va trebui să încercaţi să comunicaţi deschis cu partenerul dumneavoastră şi să înţelegeţi motivele infidelităţii sale. Orice relaţie este compromisă dacă nu există comunicare. Întrebaţi-l ce l-a împins să facă această greşeală şi trageţi de aici învăţămintele pentru a putea merge mai departe. Dacă refuză să vorbească, obligaţi-l să o facă; nu este pe poziţia de a negocia. Chiar dacă vă este greu, stăpâniţi-vă furia şi dezamăgirea şi încercaţi să vă înţelegeţi partenerul.

Fiţi categorică

Spuneţi-i iubitului dumneavoastră că v-a rănit foarte mult comportamentul său şi că este ultima dată când acceptaţi aşa ceva. Va trebui însă să fiţi categorică. Pur şi simplu, îi spuneţi că la următoarea greşeală îl părăsiţi. Partenerul dumneavoastră trebuie să simtă că stă cu sabia lui Damocles deasupra capului şi că nu mai are voie să greşească.

Nu vă gândiţi numai la cealaltă femeie

Nu-i puneţi prea multe întrebări despre cea cu care v-a înşelat. Întrebări de genul: „Ce aţi făcut?“ sau „Ce are mai bun decât mine?“ nu vor face decât să vă răscolească durerea. Pe de altă parte, nu lăsaţi infidelitatea lui să vă devasteze viaţa. Nu vă gândiţi numai la ea. Nu puteţi să vă comportaţi ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, este imposibil şi nerecomandat, dar nici nu o lăsaţi pe cealaltă să ocupe un loc important, pe care nu-l merită, în viaţa dumneavoastră.

Lăsaţi timpul să rezolve problema

Rănile sunt teribile la început. Simţiţi că nu puteţi trece peste această infidelitate, însă, încet, încet, veţi vedea că vor începe să se cicatrizeze. Acest lucru poate să dureze şi variază în funcţie de fiecare în parte, însă într-o zi vă veţi da seama că acest episod dureros a trecut. Lăsaţi-vă timp ca să iertaţi şi să uitaţi, nu vă forţaţi mâna pentru a-i face plăcere iubitului dumneavoastră.

Trageţi concluzii

Dacă infidelitatea lui vă macină şi vă face viaţa imposibilă, va trebui să fiţi capabilă să înţelegeţi că această relaţie este sortită eşecului. Este imposibil să trăiţi cu gândul că fiecare ieşire a iubitului dumneavoastră este o sursă de angoasă şi nu veţi putea să-l controlaţi şi să-l supravegheaţi continuu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU