Acasă Magazin Vită cu sos de stridii şi legume

Vită cu sos de stridii şi legume

Ingrediente: 400 g carne fragedă de vită, 125 g ciuperci, 100 g muguri de porumb din conservă, 125 g mazăre congelată, 1 linguriţă de ghimbir tocat, 1 fir de ceapă verde, 2 linguri vin de orez, 2 linguri amidon, 2 linguri sos de stridii, 1 lingură sos de soia, 1 linguriţă zahăr maro, 1/4 linguriţă sare, 2-3 linguri ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:  Se taie carnea de vită în fâşii lungi de 5 cm şi late de 1 cm. Se pun într-un castron şi se amestecă bine cu sosul de soia, vinul de orez şi zahărul. Se lasă la marinat 30 de minute. Între timp, se curăţă ciupercile şi se taie felii, iar mugurii de porumb se dau în două. Ceapa verde se toacă în bucăţele de 2-3 cm. Se pune uleiul la încins şi se adaugă carnea. Trebuie amestecat continuu până se schimbă la culoare. Se scoate din tigaie şi se păstrează la cald. Ceapa, ghimbirul şi legumele se pun în grăsimea rămasă. În caz că nu este suficientă, se adaugă o lingură de ulei. Se amestecă 3-5 minute.
Se pune carnea în sosul de stridii, se amestecă puţin şi se potriveşte de sare. Se serveşte caldă, pe un pat de orez simplu.
Sugestii: Se pot folosi şi ciuperci din conservă sau mazăre proaspătă. Dacă vreţi, puteţi pune alte legume şi/sau muguri de bambus.

Exit mobile version