11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

A împrumutat 25.000 de cărţi de la bibliotecă
O pensionară este foarte aproape de a fi numită cel mai pasionat cititor din Marea Britanie după ce, în urma analizei fişei sale de la bibliotecă, s-a constatat că până acum a împrumutat 25.000 de cărţi. Potrivit site-ului zigonet.com, Louise Brown, de 91 de ani, a împrumutat prima carte de la bibliotecă în anul 1946, ajungând să ia şi 12 cărţi pe săptămână, şi niciodată nu a întârziat şă le returneze. Angajaţii bibliotecii din Stranraer sunt de părere că, datorită faptului că în ultimii 60 de ani Louise a dovedit că este un cititor avid, britanica ar merita un loc în Cartea Recordurilor. „Louise este o femeie remarcabilă, care vine cu mare plăcere la bibliotecă, în fiecare săptămână. Acum se întreabă dacă ar putea cineva să-i bată recordul“, povestesc bibliotecarele din Stranraer.

Tinerele lucrează pământul dezbrăcate pentru a aduce ploaia
Fermierii din satul indian Upendra Kumar le-au cerut fetelor necăsătorite din localitate să meargă să lucreze pământul dezbrăcate, sperând că astfel vor îndupleca zeii să facă să cadă ploaia peste câmpurile arse de caniculă. Potrivit site-ului zigonet.com, India se confruntă în prezent cu cea mai gravă secetă din ultimii 80 de ani şi cred că doar aşa ar putea îmbuna zeul ploii. Martori oculari au declarat că au văzut mai multe tinere, complet dezbrăcate, muncind pe câmp şi cântând imnuri străvechi prin care invocau zeii şi le cereau ploaie pentru recolte. Un localnic a declarat că aceasta este tradiţia, iar practica va continua până când în sfârşit va cădea ploaia. Tot din cauza secetei, un fermier din satul vecin a oficiat o ceremonie de căsătorie a două broaşte, sperând că această acţiune va aduce ploaia.

De ziua lui, Jonathan Rhys Meyers a mers la un concert U2
Jonathan Rhys Meyers şi-a sărbătorit ziua de naştere la concertul U2 de la Dublin. La mai puţin de o lună după ce a fost arestat pe Aeroportul Charles de Gaulle din Paris pentru că a băut prea mult şi s-a luat la bătaie cu un chelner, Jonathan Rhys Meyers s-a gândit că merită un moment de linişte şi şi-a petrecut ziua de naştere alături de celebra trupă U2, la concertul pe care trupa l-a susţinut la Dublin. Actorul irlandez, care a împlinit de curând 32 de ani, i-a ovaţionat pe Bono şi compania alături de prietena sa, Reena Hammer, cu care are o relaţie tumultuoasă. În ultimii doi ani, Meyers a fost implicat în mai multe scandaluri după ce a consumat băuturi alcoolice, dar, în urma incidentului de la Paris, actorul se străduieşte să renunţe la vicii şi să ducă o viaţă mai liniştită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS