3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Bölöni a câştigat Supercupa Belgiei
Echipa pregătită de tehnicianul român Ladislau Bölöni, Standard Liege, a câştigat Supercupa Belgiei, după ce a învins sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia RC Genk. Cele două goluri ale acestei partide au fost marcate de W. Dalmat (‘30) şi de Witsel (‘60). Standard a câştigat sezonul trecut titlul de campioană, în timp ce Genk a cucerit Cupa Belgiei. Acesta este al şaselea trofeu din cariera de antrenor a lui Ladislau Bölöni, după campionatul, Cupa şi Supercupa Portugaliei (2002), Cupa Campionilor Golfului (2007) şi campionatul Belgiei (2009). În vârstă de 56 de ani, Ladislau Bölöni a fost desemnat antrenorul sezonului 2008/2009 în Belgia, în cadrul ediţiei din acest an a Galei Fotbaliştilor Profesionişti.
Daniel BISTRICEANU

Mutu a marcat un gol pentru Fiorentina
Atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, a înscris un gol în amicalul pe care formaţia pregătită de Cesare Prandelli l-a disputat sâmbătă împotriva amatorilor de la Belluno, scor 7-0. Aceasta este prima reuşită a atacantului român după o pauză de aproximativ patru luni, cauzată de cele două intervenţii chirurgicale suferite la cot şi la genunchi. Mutu a început titular, iar la pauză a fost înlocuit. Fiorentina a deschis scorul prin Vargas, în minutul 2, pentru ca Mutu să dubleze avantajul în minutul 14. Celelalte goluri ale meciului au fost înscrise de Marchionni, Jovetic, Santana, Jorgensen şi Jefferson. Fiorentina a început cu următorul lot: Frey – Comotto, Dainelli, Donadel, Kroldrup – Pasqual, Marchionni, Jovetic, Kuzmanovic – Mutu, Vargas. După pauză au mai intrat Avramov – Da Costa, Santana, Gamberini, Agey, Papa Waigo, Gulan, Maritato, Jorgensen, Gilardino şi Jefferson.
Ionuţ NICA

Ghioane a jucat 30 de minute pentru Dinamo Kiev
Mijlocaşul român Tiberiu Ghioane a evoluat doar 30 de minute în partida pe care formaţia sa, Dinamo Kiev, a câştigat-o pe teren propriu, împotriva grupării Tavria Simferopol, cu 6-0. Ghioane a fost rezervă, dar a fost introdus pe teren în repriza secundă, în minutul 63, în locul lui Gusev. El a avut şi o bună oportunitate de a marca, câteva minute mai târziu, dar nu a reuşit să controleze balonul în careul de 16 metri. Golurile lui Dinamo Kiev au fost marcate de Gusev (‘10, ‘33), Milevski (‘17), Correa (‘48), Yarmolenko (‘62) şi Guilhermo (‘90). Partida a contat pentru etapa a doua din campionatul Ucrainei.
Ionuţ NICA

Ciprian Marica a punctat pentru VfB Stuttgart
Ciprian Marica a fost titular la VfB Stuttgart în meciul amical disputat sâmbătă cu divizionara secundă Greuther Furth, scor 5-0, reuşind să marcheze primul gol şi să paseze decisiv la cel de-al doilea. Marica a punctat chiar în primul minut al partidei. Celelalte patru goluri au fost marcate de Cacau (‘16, ‘35), primul din pasa lui Marica, Lanig (‘30) şi Gebhart (‘47). Antrenorul Markus Babbel a început partida cu următorul „unsprezece“: Lehman – Trasch (Celozzi ‘61), Tasci, Delpierre, Magnin – Gebhart (Elson ‘61), Hitzlsperger, Lanig, Rudy – Cacau, Marica (Schieber ‘46). Greuther Furth a jucat în această pauză competiţională şi un amical cu Universitatea Craiova, care s-a terminat la egalitate, scor 4-4.
Ionuţ NICA

Ropotan a jucat în derbiul
cu Lokomotiv

Mijlocaşul român Adrian Ropotan a jucat pentru Dinamo Moscova în derbiul contra echipei unde evoluează Răzvan Cociş, Lokomotiv Moscova, în etapa a 15-a a campionatului rus. Ropotan a fost introdus pe teren în minutul 63, în timp ce Cociş a fost rezervă la Lokomotiv. Gazdele au deschis scorul prin Bilialetdinov în minutul 70, iar Dinamo a egalat opt minute mai târziu, prin Kerjahov. După 15 etape, Dinamo ocupă locul al cincilea în clasament, iar Lokomotiv se situează pe poziţia a zecea, în timp ce lider este Rubin Kazan.
Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS