6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMasaj cu pietre calde

Masaj cu pietre calde

Dacă sunteţi adepţii masajului şi ai căldurii, veţi adora terapia cu pietre încălzite, care va avea efectul unei saune. Acesta reprezintă una dintre cele mai moderne tehnici de detoxifiere şi relaxare a corpului.

Masajul cu pietre calde, denumit ştiinţific terapie geotermală, este o metodă care provine din Australia. Virtuţile curative ale pietrelor de bazalt încălzite erau cunoscute în India încă de acum 5.000 de ani, însă acest procedeu terapeutic îşi are, se pare, originea în străvechea cultură mayaşă. În insula Bali se spune că pietrele sunt încărcate cu energia şi vitalitatea râurilor care curg peste ele, şlefuindu-le în timp. Cele mai folosite sunt pietrele negre, vulcanice, cunoscute pentru multiplele efecte benefice. În primul rând, acestea se prelucrează în laboratoare specializate pentru a căpăta forma, dimensiunea şi duritatea perfectă. Sunt alese 54 de pietre de diferite forme şi mărimi, în funcţie de capacitatea de a reţine căldura şi de zona pe care urmează să fie aplicate, apoi sunt încălzite la 55 de grade Celsius.

În ce constă şedinţa de masaj?

În timpul şedinţei de terapie geotermală, vă aşezaţi pe spate pe masa de masaj, cu coloana vertebrală pe pietre calde, iar specialistul va aşeza alte pietre pe diverse părţi ale corpului. Pietrele rotunde sunt potrivite pentru braţe şi mâini, cele lunguieţe, pentru zona gâtului. De asemenea, pietrele mari, dar foarte fine, se aşază fie pe stern, de o parte şi de alta a coloanei vertebrale, fie în zona lombară. Pietrele de dimensiuni medii se folosesc pentru masajul propriu-zis, prin tehnicile obişnuite de relaxare: pietrele alunecă, exercitând o presiune uşoară, de la stânga la dreapta şi de sus în jos. Iar cele de dimensiuni mici se aşază între degetele de la picioare, pentru stimularea circulaţiei periferice.
Terapia se bazează pe existenţa punctelor energetice chakra, şapte la număr, care se găsesc pe linia mediană a corpului şi sunt conectate cu anumite organe ale corpului. Pietrele devin intrări şi ieşiri de energie, realizând o conexiune între toate punctele energetice ale corpului. Terapia geotermală acţionează pe două niveluri: într-un mod static – prin presopunctură în anumite puncte – şi într-un mod dinamic, prin metode de masaj bine definite.
O şedinţă de masaj cu pietre calde durează, de obicei, o oră, dar există posibilitatea de a rămâne culcat încă o jumătate de oră după încheierea masajului, pentru a desăvârşi relaxarea.
Acest gen de terapie se practică, de preferat, toamna şi iarna, atunci când pietrele vă vor relaxa în profunzime.

Beneficiile terapiei geotermale

Terapia cu pietre este recomandată în special celor care suferă din cauza stresului. Sunt persoane cărora aceasta le provoacă insomnii şi le reduce randamentul la locul de muncă. Căldura directă a pietrelor relaxează în profunzime musculatura, care, astfel, poate fi manipulată la o intensitate mult mai mare şi, totodată, are loc o dilatare a vaselor sanguine şi limfatice şi o stimulare a mecanismelor interne de drenaj. Astfel, se produce o oxigenare suplimentară a celulelor şi un aport de substanţe nutritive, însoţite de un uşor efect sedativ al sistemului nervos.
Masajul cu pietre calde mai poate fi utilizat într-o serie de afecţiuni precum: tulburări ale circulaţiei periferice, afecţiuni ale coloanei vertebrale, dureri reumatice, fibromialgie, dureri de cap, anxietate şi depresie etc. Ca efect secundar, specialiştii susţin că masajul facial cu jad chinezesc are uimitoare efecte antirid!
Această tehnică nu este recomandată persoanelor care suferă de diabet şi probleme respiratorii. După câteva şedinţe de masaj cu pietre calde, simptomele sunt ameliorate, astfel încât cu greu veţi găsi altă procedură care să vină în întâmpinarea nevoilor de relaxare şi de menţinere a sănătăţii corpului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS