10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinExfolierea tenului, un pas spre frumuseţe

Exfolierea tenului, un pas spre frumuseţe

Oboseala, căldura şi praful aşternut după o zi de umblat prin arşiţă pot lăsa urme nu tocmai plăcute pe chipul dumneavoastră. Exfolierea vă poate veni în ajutor, lăsându-vă tenul proaspăt şi cu un aspect mătăsos.

În timpul verii, exfolierea este un procedeu care ar trebui să devină obişnuinţă pentru doamnele şi domnişoarele care vor să afişeze un ten proaspăt, chiar şi atunci când gradele urcă în termometru. Departe de a fi un procedeu complicat, exfolierea se poate face şi acasă. E vorba, bineînţeles, de exfolierea realizată cu  ajutorul unor creme sau loţiuni care conţin particule abrazive din extracte de plante (tuberoză, jojoba), zahăr, lut etc. „Particulele abrazive se găsesc în diverse produse, sub diferite forme şi mărimi, iar cele pe care le alegeţi trebuie să se potrivească tipului dumneavoastră de ten şi metodei de aplicare pentru care optaţi“, susţin specialiştii citaţi de site-ul ele.ro.
Trebuie însă să aveţi grijă, căci acest procedeu se execută doar după o curăţare riguroasă a tenului. Următorul pas pe care trebuie să-l faceţi este să încălziţi cu apă caldă zona pe care veţi aplica exfoliantul şi să întindeţi produsul pe piele prin mişcări circulare, ajutându-vă de degete sau de un burete de baie.
Zona sensibilă din jurul ochilor trebuie evitată. Dacă bugetul nu vă permite achiziţionarea unei măşti exfoliante din comerţ, puteţi recurge la unele creme preparate chiar de dumneavoastră.

La îndemâna oricui

Nu trebuie să uitaţi că tratamentul de exfoliere trebuie să fie adecvat tipului de ten. Există şi reţete pe care le puteţi pregăti singure, potrivite pentru toate tipurile de ten. Veţi avea nevoie de două linguriţe de ulei de floarea-soarelui, o linguriţă de migdale fin măcinate, o linguriţă de oţet de cidru sau suc de portocale, două picături de ulei esenţial de lemn de trandafir, apă plată. După amestecarea ingredientelor se va obţine o pastă cu care se va masa uşor tenul, făcând mişcări circulare. Masca se va îndepărta cu apă călduţă. Procesul va fi urmat, conform indicaţiilor specialiştilor, de aplicarea unei creme hidratante.
De asemenea, în această perioadă a anului, foarte bun este şi un exfoliant blând, preparat tot în casă, pe bază de ceai verde şi zahăr brun.
Amestecaţi două linguriţe de zahăr brun, o linguriţă de ulei de migdale sau de măsline, câteva picături de ulei de neem (arbore original din India) şi două linguriţe de pudră de ceai verde, care poate fi achiziţionată de la Plafar, recomandă specialiştii citaţi de site-ul acasatv.ro.
Pasta rezultată se va aplica prin aceleaşi mişcări circulare şi se va îndepărta prin clătirea cu apă rece. Puteţi aplica apoi o loţiune tonică preparată tot din ceai verde şi zeamă de lămâie şi răcită în congelator.
Faţa va fi limpezită apoi cu apă caldă din abundenţă şi, după uscare, se va aplica o loţiune tonică având acelaşi ph ca pielea dumneavoastră. La final, nu uitaţi de crema hidratantă.

Care este frecvenţa exfolierii?

Frecvenţa exfolierii depinde de mai mulţi factori: de anotimp (exfolierea se face mai des vara), de tipul pielii (pielea grasă „cere“ repetarea procedeului mai des, adică o dată pe săptămână, în timp ce un ten uscat şi sensibil, doar o dată la două săptămâni), de vârstă (pe măsură ce înaintăm în vârstă, regenerarea celulară încetineşte, iar frecvenţa exfolierii creşte).

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU