24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinŞi bărbaţii mint... câteodată

Şi bărbaţii mint… câteodată

Deşi până acum s-a crezut că doar femeile au proastele obiceiuri de a spune minciuni şi de a fi mai secretoase în legătură cu unele lucruri, nici reprezentanţii sexului tare nu se lasă mai prejos şi au şi ei secretele lor bine ascunse, despre care nu se dau în vânt să povestească.

Bărbaţii au şi ei secrete bine păzite, care se dovedesc deseori a fi adevăruri atât de grave care ar putea zgudui din temelii chiar şi cele mai solide cupluri. Nu este vorba nici de sentimente şi nici de cine ştie ce dorinţe reprimate, ci despre ceva mult mai ambiguu. Deseori, aceste lucruri odată ieşite la suprafaţă riscă să distrugă chiar şi cele mai trainice relaţii de cuplu. Cel puţin aşa reiese dintr-un studiu recent, dat publicităţii de revista The Journal of Sex and Marital Health. Conform studiului, cel puţin un bărbat din zece are ceva de ascuns sau are un secret, de care jumătatea sa nu are nici cea mai mică idee. Întrebarea de bază care a fost adresată respondentelor a fost: „Cât de bine credeţi că vă cunoaşteţi bărbatul“. În cele mai multe dintre cazuri, s-a dovedit că doamnele nu îşi cunoşteau alesul atât de bine pe cât ar fi crezut, iar în unele cazuri s-a constatat că nu îl cunosc deloc. Multe dintre „victimele“ secretelor masculine s-au pomenit punându-şi întrebarea ce altceva le-ar mai fi putut ascunde bărbatul alături de care au trăit ani la rând, iar acest dubiu a afectat de multe ori liniştea cuplului.

Transparenţă maximă

În opinia psihologului Les Parrott, autor a diverse cărţi de succes despre relaţiile de cuplu, dacă dorim să avem o relaţie liniştită şi stabilă este nevoie de transparenţă maximă. În acelaşi timp însă, Parrott atrage atenţia că este bine să ştim să separăm lucrurile mărunte de cele importante, chiar dacă, trebuie să recunoaştem, că fiecare are propria scară de valori atunci când consideră un lucru ca fiind mărunt sau deosebit de important. Ceea ce pentru noi ar putea părea o bagatelă, pentru omul care ne stă alături ar putea fi un lucru vital. Tocmai din acest motiv, dialogul are o importanţă fundamentală. Bineînţeles că, atunci când este vorba de un „secret“, şi femeile sunt tentate să fie discrete, însă la fel de adevărat este că depinde de secret şi, mai ales, dacă acesta se referă la partea sexuală a unei relaţii. De exemplu, bărbaţii au tendinţa să fie secretoşi în legătură cu chestiuni pe care, în opinia lor, partenera lor de viaţă nu ar putea să le înţeleagă. Sau, pur şi simplu, deoarece consideră ei că nu se cuvine ca aceasta să ştie, de exemplu, că încă discută pe messenger cu fosta prietenă sau cu o colegă de serviciu ceva mai îndrăzneaţă. În timp ce el nu vede nimic rău în asta, pentru partenera de viaţă acestea sunt situaţii de neacceptat, mai ales dacă se fac pe ascuns. În cazul în care nu doriţi să vă distrugeţi defintiv relaţia, Parrott vă recomandă să vă asiguraţi că partenera este la curent cu toate aceste situaţii, chiar dacă nu este de acord cu ele.

Secrete bine păzite

Printre cele mai frecvente secrete se numără cele legate de deja fosta iubită, care a dat un semn de viaţă datorită Facebook sau a altor site-uri frecventate de el. Mulţi bărbaţi nu sunt tocmai sinceri când vine vorba de numărul de relaţii şi aventuri sexuale din trecut. Unii au tendinţa să exagereze, ca să se „dea mari“, în timp ce alţii tind să minimalizeze, de teamă că îşi vor speria actuala parteneră. Alţii, în schimb, pur şi simplu refuză să vorbească despre acest subiect. La fel de frecvente sunt şi secretele financiare, altfel spus păstrarea tăcerii în legătură cu eventualele datorii acumulate sau cu conturile curente deschise în secret. Un lucru este însă cert. Indiferent de statisticile date publicităţii, nimeni nu poate spune că îşi cunoaşte perfect partenerul, deşi a trăit alături de acesta o viaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS