9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicioare frumoase în câţiva paşi

Picioare frumoase în câţiva paşi

Vara şi-a intrat în drepturi, aşa că pantofii au fost înlocuiţi cu sandalele, iar pantalonii şi fustele lungi, cu cele scurte, motiv pentru care tot mai multe doamne şi domnişoare încep să fie preocupate de îmbunătăţirea aspectului picioarelor lor.

Se poartă fustele mini, sunt la modă pantalonii scurţi şi, totuşi, nu vă încântă ideea de a vă expune picioarele. Aveţi nevoie de o îngrijire atentă şi permanentă, pentru ca imaginea să vă mulţumească.

Puteţi începe cu o vizită la un salon de înfrumuseţare. Ceea ce vă rămâne de făcut este să întreţineţi miracolul, să transformaţi în ritual sfaturile specialiştilor în domeniu şi, cu siguranţă, vă veţi bucura de picioare suple, cu pielea fermă şi netedă, lucioasă şi bine hidratată.

Metode uşor de aplicat

Primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să renunţaţi la sedentarism şi să încercaţi să faceţi dimineaţa şi seara câteva exerciţii uşoare. Genuflexiunile, forfecările, câteva serii de ridicări laterale ale membrelor posterioare, din poziţia culcat pe o parte sau din picioare, dar şi mersul pe jos în pas vioi vor fi arme redutabile în lupta cu celulita. Tot împotriva acestui aspect neplăcut al pielii, care seamănă cu o coajă de portocală, puteţi lupta făcând zilnic masaje cu lufa (plantă exotică folosită, după uscare, ca burete de baie – n.r.), în timpul duşului. Aplicarea ulterioară a unei creme anticelulitice va da rezultate foarte bune. Dacă reuşiţi să renunţaţi şi la cafeaua zilnică, la sucurile acidulate, la prăjeli nocive şi la chipsuri, puteţi spune că sunteţi pe drumul cel bun, căci toate aceste produse se constituie în depozite adipoase.

Nu uitaţi nici de hidratare, deosebit de importantă în timpul verii, când pielea se usucă. Un gel de duş revitalizant, o cremă reparatorie, pentru piele uscată, urmată de aplicarea unei creme bogate vă vor ajuta să aveţi picioare cu o piele strălucitoare.

Răsfăţ la ceas de seară

După o zi pe parcursul căreia picioarele au fost solicitate, cel mai bun tratament îl constituie băile într-un lighean cu apă călduţă, în care aţi dizolvat o pastilă de cloramină (pentru dezinfectare, dar numai dacă nu sunteţi alergică) şi sare grunjoasă (două linguri la doi litri de apă). Acest tratament le va oferi picioarelor o destindere salvatoare. Pasul următor este aplicarea unei creme hidratante. De asemenea, călcâiele dumneavoastră vor fi permanent netede dacă seara, după ce le-aţi răzuit cu pila specială la duş, le ungeţi cu un strat generos de cremă foarte grasă (specială pentru călcâie), după care masaţi puţin.

Dacă vreţi să evitaţi pielea cornoasă şi bătăturile, specialiştii vă recomandă ca, după spălarea atentă şi ştergere, să vă masaţi zonele cu probleme cu alcool camforat şi să le ungeţi cu alifie de gălbenele.

O pată de culoare

Oja nu are voie să lipsească în acest sezon de pe unghiile dumneavoastră. O pedichiură îngrijită, dar şi aplicarea unui lac de unghii într-o nuanţă neutră de roz, bej, crem, auriu vor da un cu totul alt aspect picioarelor dumneavoastră.

De asemenea, puteţi opta pentru roşu închis, cu sclipiri metalice, albastru mat sau bleumarin metalic.

Dacă însă preferaţi o pedichiură deosebită, puteţi să vă vopsiţi unghiile în stil french. Aspectul natural, clasic, deosebit, elegant vă poate ajuta să adaptaţi orice fel de ţinută, fie că sunteţi îmbrăcată pentru şcoală, serviciu, club sau pentru o cină romantică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS