Păstraţi-vă bronzul!

Autori


Vacanţa de vară rimează cu soare, distracţie, plajă. Însă, când totul se termină, nu mai rămân decât amintirile frumoase şi… bronzul.

În epidermă, celulele melanocite produc un pigment colorat sub efectul razelor ultraviolete: melanina. Aceasta colorează celulele învecinate ale epidermei. Datorită bronzării, pielea devine mai rezistentă la soare, însă bronzul dispare atunci când ne întoarcem la viaţa de zi cu zi, întrucât, blocaţi între muncă, maşină şi casă, este greu să mai prindem câteva raze de soare. Aşadar, pentru a vă păstra bronzul cât mai mult timp, iată câteva sfaturi utile.

Reguli de aur

Pentru a vă păstra bronzul, nu este suficient să staţi la soare, ci trebuie să vă pregătiţi pielea, întrucât celulele se regenerează la fiecare trei săptămâni. Trebuie să hidrataţi epiderma şi să faceţi un gomaj pentru a menţine un bronz frumos şi a ajuta celulele să se regenereze. O cremă hidratantă îmbogăţită cu vitamina E netezeşte pielea şi o hrăneşte. Cu o hidratare regulată a tenului şi corpului veţi evita jupuirea pielii şi vă veţi păstra toată luminozitatea bronzului. Pentru asta aveţi două soluţii: folosiţi un hidratant clasic sau o cremă pentru după plajă, care combină mai multe acţiuni – hidratează, netezeşte şi prelungeşte bronzul. Pentru un ten luminos, aplicaţi conţinutul unei fiole de ser pe faţă înaintea îngrijirii de seară. Special conceput pentru reconstruirea echilibrului pielii expuse la soare, serul combină diverşi agenţi hidratanţi puternici.

Gomajul se face uşor, o dată pe săptămână, pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii.

Şi, cel mai important sfat, protejaţi-vă pielea atunci când mergeţi din nou la plajă. Folosiţi şi chiar abuzaţi de o cremă cu un factor mare de protecţie şi evitaţi să vă expuneţi între orele 11.00 şi 16.00.


Alimente pentru un bronz perfect

Anumite alimente favorizează bronzul, în timp ce altele împiedică acest proces.

Cu toţii cunoaştem efectele benefice ale morcovului. Foarte multe produse pentru bronzat, cu sau fără soare, utilizează caroten pentru a activa colorarea pielii. Puteţi obţine un bronz foarte frumos, auriu şi de durată, dacă întindeţi pe piele ulei de măsline, în strat subţire. Însă, reţineţi că nu protejează epiderma de razele soarelui. Consumul acestui tip de ulei este foarte benefic pentru piele, grăbind procesul de bronzare şi oferind, în acelaşi timp, un aspect auriu, foarte plăcut. Gălbenuşul de ou este bogat în săruri minerale, ceea ce conferă proprietăţi de regenerare şi fortifiere a pielii. Benefice sunt toate felurile de brânză uscată şi brânzeturile albe.

Dacă doriţi să vă bronzaţi mai repede, trebuie să renunţaţi la consumul mare de portocale şi lămâi, deoarece vitamina C întârzie acest proces.

Seleniul este un mineral ce protejează împotriva petelor solare, facilitează bronzarea şi încetineşte îmbătrânirea cutanată. Alimentele care conţin seleniu sunt cerealele şi fructele de mare. Apa joacă un rol important pentru un bronz uniform şi un organism sănătos. Ea constituie lichidul cel mai bine adaptat pentru rehidratarea organismului. Este indicat un consum de 1,5-2 litri de apă pe zi. Specialiştii spun că pe lista neagră a alimentelor ce nu ar trebui consumate se află în primul rând cantităţile mari de ţelină sau mărar, ce conţin anumite substanţe care sensibilizează pielea şi duc la apariţia petelor solare. De asemenea, alcoolul şi nicotina sunt inamicii unei bune sănătăţi a pielii: o fragilizează şi o fac ternă.

În momentul în care mergeţi la plajă, aproape inevitabil vă ardeţi, deoarece nu renunţaţi la zbenguiala prin apă sau pe nisip. În această situaţie este suficient să puneţi o bucată de roşie proaspătă pe locul care a fost expus puternic la soare, pentru a obţine o senzaţie de prospeţime imediată. Staţi aşa aproximativ 50 de minute. Elementele nutritive conţinute în roşie vor repara epiderma. Pentru a rehidrata pielea uscată puternic din cauza unei expuneri prelungite la soare, puteţi apela la ajutorul piersicilor. Introduceţi câteva fructe în storcător, iar cu pasta obţinută ungeţi-vă zonele uscate ale corpului. Staţi aşa timp de zece minute, după care clătiţi cu apă proaspătă.Comenteaza acum

Un comentariu;

  1. alina said:

    misto articolele astea. daca dai un google search pe expunere solara gasesti o mie de articole identice. nu mai e nevoie sa platiti un om special pentru asta

Alte stiri

Sumarul ediției de joi, 16 iulie 2009

Actualitate

» Mâine în GdS: Transportatorii, pe interzis
» Cu tunul după ţânţari
» Stiri diverse
» Olt: Absolvenţii sunt aşteptaţi la AJOFM
» Controale pe caniculă
» Curs pentru antreprenorii din turismul oltenesc
» Gazul rusesc rupe bugetul României
» Dolj: Transportatorii, pe interzis
» Maternitatea cu faţă nouă
» Mită pe reţete cu antet guvernamental
» Fermierii doljeni, atacaţi din satelit
» Emil Boc nu mai dă prime de vacanţă bugetarilor
» Mugur Isărescu a intrat în Cartea Recordurilor
» Olt: A murit din cauza unui telefon
» Şefi de deconcentrate, lipsiţi de idei

Local

» Titularizare cu eliminări
» Procuroră şi avocată, decedate în accident
» Jerzy Buzek, cel dintâi preşedinte al PE originar din Est
» Vine canicula!

Dolj

» Accident mortal lângă Bechet
» Doljul, cu gunoiul în curte

Gorj

» Trafic restricţionat

Sport

» Scurte ştiri
» Romario a fost arestat
» 21 de persoane rănite de fulger la meci
» Lovin, testat de TSV
» Alonso, spre Real
» Fără victorii pentru gazde în Ligă
» Steaua, la munca de jos
» Alex Piţurcă are oferte din România, Grecia şi Elveţia
» Pandurii, remiză cu Ceske
» Mediaş a renunţat la trei jucători
» George Roşca a fost amendat
» „Găzarii“, înfrânţi de Curtea de Argeş

Bani & Afaceri

» Ruleta rusească, la Electroputere Craiova
» „Prima casă“, primele efecte… perverse
» Cum să treci de primele 100 de zile la noul loc de muncă
» Micuţul artist craiovean, la umbra lui Van Gogh şi Grigorescu
» Oferte de studii pentru viitoare cariere

Magazin

» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Horoscop
» Picioare frumoase în câţiva paşi
» Păstraţi-vă bronzul!
» Scurte ştiri

Opinii

» Soldăţelul Monica Ridzi

Top