6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRestaurant de lux în închisoare

Restaurant de lux în închisoare

Amatorii de senzaţii tari au de acum ocazia să ia masa într-un restaurant amenajat în incinta unei închisori. Deşi la prima vedere ar putea părea o glumă, iniţiativa este serioasă. Restaurantul a fost amenajat în clădirea închisorii High Down Prison, din districtul britanic Surrey. Gurmanzii care vor să savureze una dintre specialităţile rafinate ale luxosului restaurant trebuie să se pregătească sufleteşte, pentru că vor trăi o experienţă unică. După ce îşi vor lăsa telefoanele mobile şi orice obiecte ascuţite la intrare şi vor trece de percheziţia corporală efectuată de agenţii de pază ai închisorii, clienţii restaurantului vor fi conduşi prin uşile groase de oţel până în sala de mese, unde atmosfera sumbră din restul clădirii se schimbă într-una caldă şi primitoare. În ciuda faptului că mâncărurile propuse invitaţilor sunt dintre cele mai fine, ele vor fi servite cu tacâmuri din plastic. Pentru deschiderea restaurantului The Clink, s-au investit 500.000 de lire sterline, 300.000 de administraţia închisorii şi restul de către Alberto Crisci, fost bucătar la „Mirabelle“, un luxos restaurant londonez.

Alt fel de angajaţi

Alt aspect inedit al noului local îl constituie faptul că majoritatea angajaţilor sunt deţinuţi care îşi ispăşesc condamnările în High Down Prison. Crisci a mărturisit că şi-a pus la bătaie toate economiile pentru a permite deţinuţilor să îşi găsească un loc de muncă în catering, după ce îşi ispăşesc pedepsele. Pentru acest restaurant, au fost aleşi doar deţinuţii model.
„Am ţinut cont de infracţiunile pe care le-au comis, de comportamentul lor, de starea de sănătate, de riscul de a deveni violenţi şi de a încerca să evadeze. I-am observat la lucru în bucătărie, am vrut să văd cum răspund şi cât sunt de motivaţi. La The Clink, gradul de toleranţă este zero faţă de toţi angajaţii care au un comportament violent, pentru că avem clienţi care vin din afară. La cea mai mică greşeală, orice angajat este concediat. Este un restaurant adevărat. Nu ne jucăm. Mă aştept ca ei să facă exact ceea ce le-am cerut“, a povestit Crisci. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII