10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMarea Britanie, sursă de inspiraţie pentru artişti

Marea Britanie, sursă de inspiraţie pentru artişti

Iubitorii de literatură, de istorie şi chiar de atmosferă boemă ar face orice ca să ajungă în oraşe din Anglia şi Scoţia. Oricine şi-ar dori să meargă în Regatul Unit, care l-a dat pe William Shakespeare, care are două dintre cele mai vechi şi mai cunoscute universităţi ale lumii, Oxford şi Cambridge. Nu trebuie uitat că  Regatul Unit a fost locul de unde au venit: The Beatles, Cliff Richard, Queen, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Black Sabbath, Pink Floyd, Deep Purple.
 
Grecia, Turcia, Bulgaria… sunt destinaţii foarte cunoscute şi foarte solicitate datorită tarifelor accesibile, dar nu toată lumea vrea o vacanţă în care să se relaxeze pe plajă, la mare, la soare. Aşadar, mai există şi persoane care caută altceva.
Regatul Unit al Marii Britanii reprezintă o alternativă la o vacanţă altfel. Dar pentru o astfel de destinaţie trebuie să vă alocaţi un buget consistent, deoarece un sejur pe tărâmul britanic este destul de costisitor. Însă iubitorii de literatură ar face orice ca să ajungă în oraşe care au reprezentat veritabile izvoare de inspiraţie pentru scriitorii tuturor timpurilor sau care pur şi simplu omagiază aceste talente prin tururi speciale.
Regatul Unit al Marii Britanii reprezintă un astfel de loc inedit. În ţări precum Anglia şi Scoţia regăseşti lumea unor scriitori celebri.

Edinburgh, între aspectul urbanistic medieval şi modernism

Scoţia, una dintre ţările Regatului Unit, cu capitala la Edinburgh, ocupă treimea nordică a Regatului Unit, având incluse şi 186 de insule. Aproape toată industria scoţiană este concentrată în puţinele oraşe mari din centrul ţării. Edinburgh este centrul cultural şi capitala administrativă a ţării, dar şi un centru financiar important în Europa. Glasgow, printre cele mai mari oraşe ale Regatului Unit, este situat pe râul Clyde şi este cel mai mare port şi centru de manufactură din Scoţia. Edinburgh este situat pe coasta estică a ţării, pe ţărmul estuarului râului Forth, şi este capitala Scoţiei încă din 1437.
Centrul istoric al oraşului Edinburgh este împărţit în două de Parcul Princes Street Gardens, a cărui construcţie a început în 1816. La sud, panorama este dominată de Castelul Edinburgh, ridicat în vârful unei vechi formaţiuni vulcanice, şi de Old Town. La nord se află Princes Street şi New Town.
Cartierul Old Town şi-a păstrat aspectul urbanistic medieval şi încă are multe clădiri din perioada Reformei. Pornind de la castel, Strada Mare (Royal Mile) traversează cartierul, unind reţeaua de străduţe. Pieţele sunt largi, marcând locurile în care se ţineau târguri, sau înconjoară cele mai importante instituţii publice (cum sunt Catedrala St. Giles şi Tribunalul). Cartierul New Town a fost creat în secolul al XVIII-lea pentru a rezolva problema spaţiului din cealaltă parte a oraşului.

Palatele Buckingham şi Westminster

Obiectivele turistice din Londra sunt numeroase, dar unele dintre cele mai importante sunt: Palatul Buckingham şi Palatul Westminster.
Primul este simbolul suprem al Londrei şi al monarhiei britanice. El nu a devenit reşedinţă regală decât în 1837, când regina Victoria s-a mutat aici de la Palatul Kensington. Situat la capătul celebrei promenade The Mall, edificiul este în prezent locuinţa şi principalul centru de activitate al întregii familii de Windsor.
Palatul Westminster, cunoscut şi ca Palatul Parlamentului (unde îşi desfăşoară activitatea cele două Camere ale legislativului, cea a Lorzilor şi cea a Comunelor), este unul dintre principalele obiective turistice ale Londrei. Turnul cu ceas, orientat spre Piaţa Parlamentului şi Westminster Abbey şi cunoscut de toată lumea sub numele Big Ben, este emblematic pentru capitala britanică, figurând, practic, pe toate pliantele turistice ale oraşului. Iniţial, pe locul acestui palat s-a ridicat, începând din secolul al XI-lea, una dintre reşedinţele regale.

Oferte

În condiţiile în care o călătorie spre aceste tărâmuri este destul de costisitoare, agenţiile de turism au preferat să organizeze circuite pentru a vizita Scoţia şi Anglia pe parcursul mai multor zile.
Agenţia Escape Travel are ca ofertă un circuit de 12 zile la preţul de 950 euro/persoană pentru a vizita Scoţia (Glasgow – Edinburgh – Scone Palace – nordul extrem al Scoţiei – Loch Ness) şi Anglia (Londra – Windsor – Chester – Oxford – York – Liverpool – Warwick – Newcastle – Cambridge). Circuitul include transportul cu avionul, cazare la hotel de trei stele şi mic dejun. La înscriere se achită integral sau minimum 500 de euro. Excursia trebuie plătită integral cu cel puţin 21 de zile înaintea plecării.
Agenţia Passion Tour organizează un circuit în perioada 24.07 – 06.08.2009 la preţul de 750 de euro plus 450 lei/persoană. În acest circuit sunt incluse transportul cu autocarul, masa în sistem demipensiune. Select Travel oferă, pentru suma de 950 de euro, 12 zile pentru a vizita Scoţia şi Anglia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU