21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLa 30 de ani, liberă şi pasională

La 30 de ani, liberă şi pasională

Au aproape 30 de ani, nu au probleme economice şi nu se grăbesc la altar, preferând să continue să îşi trăiască la maximum „libertatea“. Ele sunt femeile mileniului III, ale căror cuvinte de „căpătâi“ sunt sexul şi dragostea.
Cel puţin aceasta este concluzia la care au ajuns Anne Campbell şi colegii săi de la Universitatea din Durham, Marea Britanie, în opinia cărora femeile ating apogeul fericirii în preajma vârstei de 30 de ani. Specialiştii au descoperit că femeile se simt mult mai încrezătoare în forţele proprii şi sunt mai mulţumite de viaţa sentimentală şi de aspectul lor fizic cu puţin timp înainte de a împlini 30 de ani. În plus, potrivit aceluiaşi studiu, în această perioadă, ele se bucură la maximum de viaţa sexuală. Din păcate însă, această senzaţie de fericire este de scurtă durată. După ce  depăşesc pragul de 30 de ani, tot mai multe reprezentante ale sexului frumos încep să fie din ce în ce mai preocupate de faptul că îmbătrânesc şi trecerea anilor începe să lase urme. „Orice lucru atinge la un moment dat punctul culminant, iar apropierea vârstei de 30 de ani nu este chiar atât de rea precum pare la prima vedere. La 28 de ani, părul şi trupul unei femei arată cel mai bine, iar încrederea în sine este şi ea la cote maxime. Siguranţa locului de muncă, obţinerea unui venit sigur, implicarea într-o relaţie sentimentală serioasă şi legăturile puternice de prietenie sunt factori care ne fac să credem că viaţa este perfectă“, cred cercetătorii.

Vârsta fericirii

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 4.000 de femei, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani. Principalul obiectiv al cercetătorilor a fost să determine cât mai exact momentul în care o reprezentantă a sexului frumos s-a simţit cea mai fericită, în funcţie de 12 criterii importante. După analizarea rezultatelor, specialiştii au ajuns la concluzia că, pe plan profesional, femeile ating punctul de maximă satisfacţie la 29 de ani, iar în relaţia amoroasă, la 30 de ani. Viaţa de familie atinge o perioadă de împliniri şi satisfacţii, atunci când femeile au 32 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII